V zadnjih letih je bila vse bolj uspešna tudi članska ekipa. V prvo ligo bi lahko vstopila že lani, a so nastop med elito zavrnili. Letos so se odločili drugače. "Lani so bile zahteve ob vstopu v prvo ligo, da je treba po enem letu pogojnega igranja zgraditi tribuno in čez dve leti žaromete. Letos smo sprejeli kompromis. Zdaj imamo tri leta časa za ureditev infrastrukturnih pogojev, zato smo se odločili za vstop v prvo ligo," je predsednik Aluminija Zvonko Jevšovar pojasnil, zakaj so letos v Kidričevem sprejeli izziv.

Da se zavoljo tekmovalnih ambicij ne bi sesuli dolgoročnejši načrti, povezani z infrastrukturo in vzgojo mladih nogometašev, so si obljubili, da proračuna ne bodo povečevali, ampak ostajajo na ravni iz druge lige. Jevšovar pravi, da se s proračunom ne hvalijo, a da ni skrivnost. Znaša 380.000 evrov, vključuje pa celoten klub, ne le sredstva za prvo ekipo, v kateri so nogometaši amaterji. Pogled na lestvico razkriva, da so s takšnim vložkom konkurenčni v prvi ligi.

Šestdeset odstotkov denarja namenijo za delovanje kluba in mladinski pogon, ki je že nekaj časa na dobrem glasu. "Vprašanja o naši mladini so najbolj prijetna. Ta precej let uspešno tekmuje v prvi ligi. Okoli 15 let vodi klub ista garnitura ljudi. Namensko smo vlagali v infrastrukturo. Držimo se starega reka: Najprej štal'ca, potem pa krav'ca. Eden pogojev, da gremo v prvo ligo, je bil, da na enak način vzdržujemo infrastrukturo," je pojasnil Jevšovar. Ta je eden entuziastov in amaterskih delavcev, ki so se zbrali ob nogometnem igrišču v Kidričevem in pljunili v roke. V prihodnjih treh letih nameravajo zgraditi pokrito tribuno s 1500 sedeži in nepokrito s 500 sedeži.

Aluminij v prvi ligi igra tudi zaradi propada številnih klubov. Tudi v prvi ligi je vse več klubov, ki delajo na amaterski ravni. Takšno stanje ne bo trajalo večno, pravi Jevšovar. "V trenutnih razmerah je to rešitev za okoli sedem, osem let. To bo zahtevno prehodno obdobje, v katerem je amaterizem rešitev za obstoj," pravi predsednik Aluminija.