V finalu ženskega turnirja sta igrali prva in druga nosilka, 23-letna Sun in 30-letna Chen. To je bila ponovitev olimpijskega finala s prejšnjih OI v Tokiu. Takrat je slavila Chen.

Ta je tokrat izgubila prvi niz s 4:11, dobila pa drugega z 11:7, kar je bil sploh prvi izgubljeni niz Sun na teh OI. Slednja je izgubila tudi naslednjega, Chen je bila zanesljivo boljša z 11:4, v četrtem nizu pa je Sun slavila z 11:9. Enak izid je bil tudi v petem nizu, le da takrat v korist Chen.

V šestem nizu je Sun, ki je bila na teh OI že zlata v mešanih dvojicah, povedla s 3:0, a jo je tekmica hitro ujela, nizala točke in povedla z 9:5. To pa je bila dovolj velika prednost za končno slavje. Niz se je končal z 11:6.
Bron si je zagotovila tretjepostavljena Japonka Hayata, ki je s 4:2 v nizih odpravila Južnokorejko Yubin Shin, sicer četrto nosilko turnirja. V polfinalu sta proti poznejšima finalistkama obe klonili z 0:4.

V nedeljo bo na sporedu finale v moški konkurenci, tam se bo drugi nosilec, Kitajec Thendong Fan, meril z 19. nosilcem, Švedom Trulsom Möregaardhom. Za bron bosta igrala tretjepostavljeni Francoz Felix Lebrun in četrtopostavljeni Brazilec Hugo Calderano.

  

 

 

 

Priporočamo