Potem ko so v prvem tednu vadili individualno in namenili čas spoznavanju, so košarkarji Cedevite Olimpije v drugem zavihali rokave in se v Kranjski Gori posvetili dvigovanju fizične pripravljenosti in uigravanju. Prvi pripravljalni preizkus so opravili z odliko, saj so s 101:53 (Robinson 16, Stewart 12, Ogbeide 11, Daneu 10) ugnali povratnika med slovenske prvoligaše Zlatorog. Novi trener Zvezdan Mitrović, ki ima od prvega dne na voljo popolno moštvo, je z do zdaj videnim zadovoljen. Zmaji se do konca pripravljalnega obdobja iz Ljubljane več ne bodo premaknili. V tem tednu jih čakata nova preizkusa, sicer za zaprtimi vrati, v petek proti Budućnosti in v nedeljo proti Splitu. Prvič se bodo navijačem predstavili 6. in 7. septembra na mednarodnem turnirju v Hali Tivoli, ki ga Cedevita Olimpija organizira v okviru Ljubljanskega festivala športa. Poleg ljubljanskega kluba bodo na njem sodelovali še aktualni evropski klubski prvak Panathinaikos, Anadolu Efes in Bayern.

»Po petih dneh, ki smo jih preživeli v Kranjski Gori, sem bil zelo zadovoljen s tem, kar smo opravili. Poudarek je bil na fizični pripravi in manjšem uvodu v taktični del. Veliko je bilo teka, tranzicije, malo smo se dotaknili tudi določenih sistemov, nismo pa še prišli do dela priprav, kjer bomo več govorili o taktiki ter s tem obrambi in napadu. Igralci so delali kakovostno, za nami pa je tako uvod v priprave. Zdaj smo znova v Ljubljani, kjer smo začeli delati resnejše košarkarske stvari,« je misli strnil trener Cedevite Olimpije Zvezdan Mitrović.

Ker je ekipa od lanske sezone močno spremenjena, ostali so le Jaka Blažič, Rok Radović, Gregor Glas in D.J. Stewart, se črnogorski strateg zaveda, da je ena glavnih nalog povezovanje igralcev na igrišču in izven njega. Prav dobra kemija ali njeno pomanjkanje lahko v takih primerih odloča o tem, ali bo sezona uspešna ali ne. »V Ljubljani nadaljujemo s tem, kar smo začeli v prejšnjem tednu, večji poudarek pa je na taktičnem, predvsem v obrambnem delu igre, kar predstavlja velik del. Igralci so novi, zato se moramo spoznati med seboj. Delo na povezavi ekipe in igre je dolgotrajen proces. Mi ga bomo skušali pospešiti, da do zadev, ki jih želimo videti, pridemo čim hitreje. V kolikor igralci nadaljujejo z enako zagnanostjo in pristopom, kot smo ju lahko videli v Kranjski Gori, bo to zelo dobro,« je še dodal Mitrović. 

Jakara računa na navijače

S pripravami na novo sezono je 12. avgusta začel tudi drugi slovenski predstavnik v ligi ABA Krka. Novomeščani so kljub drugačnim načrtom v lanski sezoni regionalnega tekmovanja znova životarili in osvojili zadnje mesto, izpada v 2. ligo ABA pa jih je rešil prihod novega kluba iz Dubaja, kar je posledično pomenilo širitev tekmovanja iz 14 na 16 ekip. Novi trener je Dejan Jakara, ki je zamenjal Gašperja Okorna. »Odločili smo se, da malce prej začnemo priprave kot sicer. Ekipo smo sestavljali z željo, da pripeljemo karakterne igralce, ki bodo vsako tekmo željni dokazovanja. Da bodo šli na glavo, pa naj si bo to tekma s komerkoli, ne glede na rang tekmovanja ali kakovost nasprotnika. Cilj naše ekipe niso zmage v času priprav. Pripravljalne tekme bodo namenjene spoznavanju igralcev in iskanju optimalnih rešitev. Na podlagi tega se bo oblikovala struktura in sistem, ki ga želimo igrati. Stremeli bomo k moderni, hitri košarki. Naša velika želja pa je, da pripeljemo v dvorano Leona Štuklja čim več novomeške publike,« je povedal Dejan Jakara.

Priporočamo