Kljub temu da je slovenski reprezentant trenutno na bolniški, pa to zanj seveda ni ovira, da ne bi navduševal številnih navijačev v Dallasu in po vsem svetu.

In kaj je tokrat storil kapetan slovenske reprezentance? Na predstavitvi pred začetkom nove sezone, ko se vsakoletno v Dallasovi dvorani American Airlines Center med seboj pomerita ekipi teksaške franšiže, je Luka v enem izmed odmorov – po svoji stari navadi – skušal zadeti koš prek celotnega igrišča.

Petindvajsetletnega Ljubljančana je še pred metom dodatno motiviral Dereck Lively, njegov klubski soigralec in dober prijatelj. Večtisočglava množica navijačev v dvorani je najprej onemela, ko je Dončićeva žoga v visoki krivulji poleteka prek celotnega igrišča in končala v košu, nato pa je ponorela ter z glasnimi vzkliki in aplavzi nagradila slovenskega zvezdnika.

Luka se je po fantastični potezi na igrišču kasneje pošalil na Livelyjev račun tudi na družbenem omrežju X. Slovenec je zapisal: »Zdaj mi dolguješ nagrado. Nič manj kot 100.000 dolarjev.«

Priporočamo