Če je kdo mislil, da je bila uvodna zmaga Dubaja v ligi ABA proti aktualnemu prvaku Crveni zvezdi naključna, so novopečeni člani jadranskega tekmovanja na drugi tekmi pokazali, da bodo očitno nemudoma konkurirali za najvišja mesta, kar je bilo mogoče slutiti že po sestavi moštva. V Stožicah so namreč košarkarji trenerja Jurice Golemca pokazali izjemno košarko in povsem povozili zmaje, ki so po FMP vknjižili drugi poraz.

Prepelič prvo ime Dubaja

Po številnih rokovanjih in objemih pred tekmo, saj sta Jurica Golemac in Klemen Prepelič stara znanca Stožic, so se gostje nemudoma lotili dela. Prav Prepelič je potegnil voz Dubaja, saj je dosegel uvodnih sedem točk in nakazal, v katero smer se utegne tekma odpeljati. Kmalu so slovenskemu reprezentantu sledili še preostali soigralci, predvsem Nate Mason, ki so bili pri metih skoraj nezgrešljivi. Tisto, kar so zgrešili, pa so popravili s skoki v napadu. Dubaj je kljub temu, da je ekipo sestavil povsem na novo, deloval kot dobro naoljen stroj, medtem ko se je Cedevita Olimpija silno mučila v igri. Reševali so jo delilci pravice, ki so piskali praktično vsak dotik in s tem povsem pokvarili tekmo gledalcem, a kaj ko so bili Ljubljančani nenatančni tudi s črte prostih metov. V prvih 20 minutah so jih zgrešili kar osem. O razpoloženosti gostov oziroma poroznosti obrambe zmajev zgovorno priča podatek, da je Dubaj v prvem polčasu dosegel kar 63 točk in vodil za 21. Dobrih 4300 gledalcev v Stožicah je nekoliko oživelo tri minute pred koncem, ko se je prednost stopila na 10, a je bilo takrat za preobrat že prepozno.

»Dubaj je bil dobro pripravljen na nas. Hitro smo zaostali in nismo znali najti rešitev za njihovo igro. Ko smo jih, je bilo prepozno. Zdaj ne moremo ničesar spremeniti, lahko se le kaj naučimo in proti Venezii krenemo po drugo zmago v evropskem pokalu,« je povedal Olimpijin košarkar Devin Robinson. »Prvi polčas je bil katastrofalen, bilo me je sram. Delali smo osnovnošolske napake. V drugem smo pokazali malo več energije, določeni posamezniki so pokazali ponos, zato smo nekoliko znižali zaostanek, a to nima zveze s tem, kako si želim, da bi igrali,« je bil jezen trener Zvezdan Mitrović.

Krka si želi prve zmage

Po porazu na prvih treh uradnih tekmah v letošnji sezoni proti Olimpiji, Megi in Podčetrtku bo Krka v ponedeljek v Čačku proti Borcu poskušala prebiti led in priti do prvega uspeha. »Borac je tudi v tej sezoni sestavil odlično ekipo. Imajo nekaj posameznikov, ki lahko sami odločijo tekmo. Na domačem terenu so zelo neugodni, tako da bomo morali odigrati res vrhunsko tekmo, da bi jih premagali. V zadnjih dneh smo res dobro trenirali, tako da gremo v Čačak z željo po zmagi,« pravi trener Krke Dejan Jakara.

Liga ABA, 2. krog: Olimpija – Dubaj 84:92 (17:29, 42:63, 60:83, Stewart 15, Robinson 14, Nikolić in Geben po 11, Jones 9, Lemar 7, Blažič 6, B. Prepelič 5, Radovič 4, Ogbeide 2; K. Prepelič 23), Zadar – Igokea 76:79 (Ramljak 20; Jones 20), Crvena zvezda – Mornar 91:72 (Giedraitis 19; Jenkins 27), Budućnost – Split 97:75 (Sulaimon 21; Skara 15), Mega – FMP 83:80 (Kondić 20, Macura in Kroflič po 0; Stojanović 21, Rebec 14), Spartak – Partizan 80:89 (Miletić 16; Brown 21), ponedeljek ob 19. uri: Borac – Krka, v torek ob 19. uri: Cibona – Studentski centar.

Priporočamo