Da je LeBron James eden najboljših košarkarjev v zgodovini lige NBA, ni dvoma. O tem pričajo njegovi dosežki in rekordi, ki jih ni malo. Pri 39 letih član LA Lakers še vedno igra na najvišji ravni, kar še dodatno priča o njegovi veličini. Ob vsem pa se mu je pred kratkim izpolnila še želja, ki jo je dolgo nosil v sebi. Na pripravljalni tekmi je namreč zaigral skupaj z 20-letnim sinom Bronnyjem, ki ga je moštvo iz Kalifornije na naboru izbralo kot 55. »Kot očetu mi to pomeni vse na svetu. Sam tega nisem imel, zato še toliko bolj cenim vse, kar lahko naredim za svoje otroke. Da lahko s svojim sinom preživljam tako posebne trenutke in z njim prihajam na delo, je nekaj posebnega. Težko bi si lahko želel kaj boljšega,« je ob tem povedal LeBron James.

Pomislil je, da je v matrici

Pri LA Lakers so z letošnjo sezono obrnili nov list, saj so na trenersko mesto postavili nekdanjega košarkarja J. J. Redicka, ki je pred tem z Jamesom snemal tudi podcaste. Vesel je, da je bil priča zgodovinskemu dogodku, saj sta LeBron in Bronny postala prva oče in sin, ki sta v ligi NBA zaigrala skupaj. »Kot ljubitelj košarke sem navdušen, da sem jima lahko ponudil to priložnost. Hkrati je vse skupaj veliko priznanje za LeBrona in njegovo delovno etiko. V ligi NBA je že 22. sezono, kar je izjemno. Priznanje pa je tudi za Bronnyja, ki je izjemno delaven fant. To si je zaslužil, ni mu bilo podarjeno. Hkrati ima tudi pravi značaj in mi je v užitek delati z njim,« je pojasnil J. J. Redick.

J. J. Redick, trener LA Lakers:: »Kot ljubitelj košarke sem navdušen, da sem jima lahko ponudil to priložnost. Hkrati je vse skupaj veliko priznanje za LeBrona in njegovo delovno etiko. V ligi NBA je že 22. sezono, kar je izjemno. Priznanje pa je tudi za Bronnyja, ki je izjemno delaven fant. To si je zaslužil, ni mu bilo podarjeno. Hkrati ima tudi pravi značaj in v užitek mi je delati z njim.«

 

Prav misel na to, da bi lahko s sinom zaigral skupaj v moštvu lige NBA, je LeBrona Jamesa še dodatno motivirala, da je izjemno skrbel za svoje telo in si s tem podaljšal kariero. Več let je sanjal o tem, kakšen bo občutek, če bosta z Bronnyjem skupaj stala na parketu kot soigralca. »Ko je bilo konec minute odmora in sva skupaj zakorakala na parket, me je zadelo. Pogledal sem ga in pomislil: Ali sem v matrici? Vse skupaj se mi ni zdelo resnično,« je z nasmeškom na obrazu pojasnjeval LeBron James.

Ne želi ugodnosti

Bronny James se bo vso kariero spopadal z očitki, da je v ligi NBA zaradi očeta. Številni strokovnjaki namreč izpostavljajo, da po kakovosti ne spada v najmočnejšo ligo na svetu. Zato se še toliko bolj želi dokazati. Začenši z garanjem v obrambi, kar je njegova največja odlika. »Včasih se predramim in spomnim, da je to moj oče. Občutek je neverjeten. A ko sva na treningih ali tekmah, sva soigralca. Ne želim imeti nobenih ugodnosti. Hočem, da me vsi ocenjujejo le po tem, kakšen košarkar sem. Trener J. J. Redick hvali mojo igro v obrambi in me spodbuja, da sem kar se da agresiven. Tega se bom držal, hkrati pa trdo delal, da bom razvijal tudi igro v napadu. Bomo videli, kam me bo vse skupaj na koncu pripeljalo.« 

Priporočamo