Usluge slovenskega ostrostrelca so dobrodošle za Cedevito Olimpijo, ki je v novo sezono krenila pod pričakovanji. V evropskem pokalu po treh tekmah še nima zmage, v ligi Aba pa je po štirih tekmah pri polovičnem izkupičku.

»Zadovoljni smo, da smo v Cedevito Olimpijo pripeljali Klemna Prepeliča, ki je že vrsto let eden od nosilcev igre v slovenski reprezentanci. Njegove izkušnje iz evrolige in evropskega pokala bodo za našo ekipo zelo dobrodošle,« je ob tem dejal športni direktor Cedevite Olimpije Vlado Ilievski.

»Srečen sem, da bom lahko po dolgem času znova igral v Ljubljani. Minilo je že 45 dni, odkar sem nazadnje stopil na parket na tekmi, zato sem željan iger, dokazovanja in novih izzivov. Želim si, da skupaj stopimo na novo pozitivno pot,« je ob podpisu pogodbe za spletno stran Cedevite Olimpije povedal Klemen Prepelič.

Prepelič je bil nazadnje član Valencie; v sezoni 2022/23 je zaigral na 27 tekmah, od tega jih je 11 začel v prvi peterki, v povprečju pa je dosegal 7,1 točke, 3,1 asistence in 0,7 skoke.

Leta 2020 je bil Prepelič izbran v najboljšo peterko španskega državnega prvenstva, hkrati pa je bil najboljši strelec španskega državnega prvenstva. Leta 2019 je z Realom osvojil naslov španskega državnega prvaka.

Prepelič je člansko kariero začel v sezoni 2009/10 v dresu Branika iz Maribora. Sledila je selitev v Helios Domžale, kjer je v prvi sezoni 2011/12 dosegel 14,2 točki, 3,1 asistence in 2,4 skoke na tekmo. Iz Domžal se je preselil k Union Olimpiji.

Nato ga je kariera vodila v turški Banvit, Oldenburg, Levallois Metropolitans, pred začetkom sezone 2018/19 pa je podpisal pogodbo z Realom iz Madrida. Pred Valencio, kjer je preživel tri leta, je bil še član Joventuta iz Badalone.

V evroligi je Prepelič igral štiri sezone in odigral 90 tekem, v evropskem pokalu pa je odigral šest sezon in nastopil na 82 tekmah.

V evroligaški konkurenci je Prepelič v povprečju na parketu preživel malo več kot 17 minut na tekmo, dosegal pa 8,3 točke, 2,6 asistence in 1,1 skoka na tekmo. Njegovo povprečje v evropskem pokalu znaša 11,1 točke, 2,5 asistence in 1,9 skoka na obračun.

Na zadnjem svetovnem prvenstvu v Aziji je bil Klemen Prepelič drugi strelec Slovenije za Luko Dončićem. Imel je povprečje 14 točk na tekmo (Dončić 27).

Priporočamo