Čeprav so košarkarji Cedevite Olimpije iz Beograda zagotovo prispeli nekoliko poklapani, saj jim na tretji polfinalni tekmi lige ABA ni uspelo presenetiti Partizana, časa za objokovanje nimajo. To je bilo tudi glavno sporočilo trenerja Mira Alilovića v slačilnici po izpadu iz jadranskega tekmovanja. Ljubljančane namreč že danes čaka izredno pomembna tretja tekma državnega prvenstva proti Heliosu, ki bo letel na krilih odlične predstave na drugi tekmi, s katero so serijo v zmagah izenačili na 1:1.

Z mislimi zdaj pri Domžalčanih

Po katastrofalnem uvodu v obračun se je Olimpija proti Partizanu v torek zvečer zbrala, sredi druge četrtine pa po izenačenju zamudila edino priložnost, da bi morda nekoliko ogrozila nasprotnika. Moštvo Željka Obradovića je bilo tedaj v krču, sicer izredno glasna Štark Arena pa nekoliko šokirana. A nekaj slabih odločitev v napadu je odneslo priložnost, Partizan pa je tako kakovostna zasedba, da v nedogled priložnosti ni ponujala. Ob tem so bili zmaji nerazpoloženi pri metih za tri točke, ko pa je tako, je Olimpija v letošnji sezoni brezzoba in nima veliko drugih orožij, s katerimi bi lahko ranila kakovostnejše nasprotnike. »Z zelo slabim začetkom smo Partizanu dovolili, da se je razletel. S tem so krila dobili tudi navijači in naloga je za nas postala še težja. Izsilili smo tretjo tekmo proti izredno kakovostnemu nasprotniku, z uvrstitvijo v polfinale pa v ligi ABA izpolnili cilje. Zdaj se obračamo k državnemu prvenstvu,« sporoča Miro Alilović, ki veliko časa za pripravo na Domžalčane ne bo imel. »Trenerji vedno vidimo veliko stvari, ki bi jih popravili, a ko si tekme sledijo na dva dneva, veliko ne moremo narediti. Fantom sem položil na srce, da so cilj v ligi ABA izpolnili, zdaj pa morajo na vse skupaj pozabiti in misli usmeriti k Heliosu,« je dodal Alilović.

Da imajo v Heliosu spoštovanja vrednega nasprotnika, se zavedajo tudi igralci Olimpije. Razočaranje po izpadu iz lige ABA zagotovo ne bo minilo v trenutku, a je tekma v Domžalah hkrati priložnost, da hitro popravijo slabe občutke. »Partizanova sezona je bila na kocki, poraza si enostavno niso smeli privoščiti. Vedeli smo, kako težka bo naloga, ki ji na koncu nismo bili kos. V Beogradu moraš biti za zmago proti Partizanu boljši za vsaj deset točk in imeti izjemen strelski večer. Bili so enostavno boljši, zato nimamo kaj obžalovati. Zdaj nas čaka Helios, ki ga izredno spoštujemo in proti kateremu si več ne smemo privoščiti spodrsljajev,« pravi kapetan Olimpije Edo Murić.

Helios zavohal kri

Dogajanje v Beogradu so pozorno spremljali pri Heliosu, Dejan Jakara pa je zagotovo dobil še kakšno idejo, s katero lahko preseneti nasprotnika. Trener Domžalčanov je po zmagi v Stožicah športno zaželel srečo Miru Aliloviću in večkrat poudaril, da košarkarjem Olimpije v strnjenem ritmu ni lahko, a to na koncu koncev ni njihov problem. Jakara na klopi Heliosa opravlja izjemno delo, s prvo zmago proti popolni ekipi Olimpije pa je zavohal kri in zdaj upa, da bo nasprotnik še nekoliko pod vtisom neuspeha v Beogradu. »Znova bomo poskušali pripraviti kakšno malenkost, tudi ugibati, kaj bo pripravila Olimpija. Videli bomo, kako bo z njihovo energijo po dogodkih v Beogradu. Pričakujem, da bodo dobesedno bruhali ogenj, saj so proti nam izgubili tekmo, ki je ne bi smeli. Psihično in fizično moramo biti na to pripravljeni. Upam, da se bo v Domžalah znova iskala karta več, saj tudi ostali začenjajo verjeti, da lahko dobimo še kakšno tekmo v finalu,« napoveduje Dejan Jakara.

Da zmaga proti Olimpiji na drugi tekmi igralcem Heliosa vliva veliko dozo samozavesti, je potrdil tudi kapetan Blaž Mahkovic. »Finale igraš, da bi ga osvojil. Vemo, kako težka naloga je pred nami, a moramo verjeti do konca. Gremo tekmo za tekmo. Ne vidim razloga, zakaj ne bi Olimpije presenetili še drugič.« 

Priporočamo