Svojo bogato športno kariero bo Dragić sklenil v Stožicah s poslovilno tekmo I Feel Slovenia Noč zmaja, na katerem bodo sodelovala številna svetovno znana košarkarska imena. Poleg Dragića bo kapetan ene izmed ekip Luka Dončić, ki je že prispel v Ljubljano. Svojo ekipo za jutrišnjo tekmo pa bosta izbrala nocoj. 

Prispeli so tudi drugi velikani košarke, med njimi Steve Nash, Dirk Nowitzki, Chris Bosh, Igor Kokoškov in Saša Pavlović. Poleg bivših in zdajšnjih igralcev pa bodo v Stožice prišli tudi trenerji in soigralci Gorana Dragića. Med njimi Kevin McHale, Aleksandar Đorđević, Jure Zdovc, Memi Bečirović, Aleš Pipan, Aleksandar Đikić, Rado Trifunović, Spasoje Todorović in Igor Kokoškov.

Oboževalci pa se že zbirajo pred hotelom, v katerem so nastanjeni zvezdniki. Med njimi je nekaj turistov, ki so Slovenijo obiskali izključno zaradi jutrišnje tekme.

»Tukaj sem z razlogom, da pridobim avtograme čim večjega števila košarkašev. Sem velik oboževalec košarke, zato zbiram njihove avtograme že več kot petnajst let,« pojasni Luke iz Poljske, ki pravi, da ima sobo polepljeno z avtogrami.

Oboževalci so se zbrali pred hotelom, kjer jih je pozdravil tudi Luka Dončić. Foto: Jaka Gasar

Oboževalci so se zbrali pred hotelom, kjer jih je pozdravil Luka Dončić. Foto: Jaka Gasar

»S prijatelji smo organizirali potovanje po Sloveniji zaradi Dragića. Čeprav so bile karte za tekmo izjemno hitro razprodane in nam jih ni uspelo kupiti, smo se vseeno odločili priti,« je povedal Fabio iz Italije.

Zvesti oboževalci so na koncu le pričakali prihod Luke Donćića in prejeli njegov avtogram. 

Oboževalci se že zbirajo pred hotelom v katerem so nastanjeni zvezdniki. Foto: Tamara Čalošević

Oboževalci se že zbirajo pred hotelom v katerem so nastanjeni zvezdniki. Foto: Tamara Čalošević

Luka Dončić je delil avtograme. Foto: Jaka Gasar

Oboževalci so prejeli avtogram Dončića. Foto: Jaka Gasar

Na današnjem dogodku Night of the Dragon Business Talk bodo poleg državnega sekretarja na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport Matevža Mazija govorci še nekdanji NBA-igralec Nash in Nowitzki, eden najboljših evropskih košarkarjev vseh časov. Spregovorili bodo o življenju po športni karieri. Na nocojšnji večerji pa bo kuhal priznani slovenski chef Luka Jezeršek. 

Humanitarna dražba 

Potekala bo tudi humanitarna dražba, na kateri bodo na dražbo postavili žogo s podpisi vseh udeležencev. Izklicna cena je deset tisoč evrov. Na dražbi pa bo tudi dres Gorana Dragića iz Osnovne šole Koseze, z izklicno ceno 15 tisoč evrov. Zbrana sredstva se bodo razdelila med program Botrstvo v športu, katerega nosilec je Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in Fundaciji Goran Dragić.

Legendarna številka tri 

Košarkaška zveza Slovenija bo ob koncu kariere poklonila kapetanu in upokojila njegov reprezentančni dres z njegovo legendarno številko tri. Za evropsko prvenstvo si je izbral tri, s katero je skupaj s soigralci osvojil naslov evropskih prvakov. V dresu slovenske reprezentance tako med navijači priljubljene trojke ne bo nosil nihče več.

Priporočamo