Iz ekipe Red Bull-Bora-Hansgrohe so sporočili, da je slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič predčasno končal letošnjo sezono, zato ga v soboto ne bo na zadnjem spomeniku sezone, dirki po Lombardiji. V 57 tekmovalnih dneh je slovenski član nemške ekipe zbral osem zmag, njegova skupna številka pa znaša 88. Kisovčan je v turbulentni sezoni najsvetlejše trenutke doživel na dirki po Španiji, ki jo je osvojil četrtič v karieri.

Po največjem uspehu v Španiji je Roglič v zaključku sezone tekmoval na enodnevnih dirkah. Na svetovnem prvenstvu v Švici je na kronometru kot edini Slovenec zasedel dvanajsto mesto, potem ko bržčas zaradi utrujenosti na Vuelti ni bil kos najvišjim uvrstitvam. Še največji dosežek je dosegel na cestni dirki, saj je bil član reprezentance, ki je v Tadeju Pogačarju osvojila naslov svetovnega kolesarskega prvaka. Zadnji dve enodnevni dirki je predčasno končal, kar je bil pokazatelj, da ob koncu sezone ni na želeni ravni ter se spogleduje z zaključkom sezone.

Črni madež sezone za Rogliča je odstop na dirki po Franciji. Preden je predčasno končal dirko vseh dirk je bil v skupnem seštevku četrti, potem ko so bili Tadej Pogačar, Nizozemec Jonas Vingegaard in Belgijec Remco Evenepoel zanj premočni. 

Priporočamo