Štiriintridesetletni Slovenec trenutno vozi svojo najuspešnejšo sezono in dokazuje svoje bogate izkušnje. Predvsem začetek leta je bil popoln, drugi je bil v Murcii, tretji na Clasica Jaen, kjer je zmagal njegov bodoči moštveni kolega Oier Lazkano, in tretji skupno na dirki po Algarveju za Danielom Martinezom. Svoja prva dva tedna sezone je kronal z zmago na klasiki Omloop Het Nieuwsblad.

Jan Tratnik je dirkal že na vseh spomenikih, vseh grand tourih, svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah. Njegovo močno leto zaključuje osmo mesto na olimpijski cestni dirki v Parizu, so novemu članu ekipe polaskali pri zasedbi Red Bull BORA-hansgrohe. Trenutno je še član nizozemske ekipe Visma-Lease a Bike, za katero je pred prihodom k Nemcem dirkal tudi Roglič.

»Morda nisem najmlajši, a res sem vesel, da sem se pridružil ekipi s tako velikimi ambicijami. Imam še veliko osebnih ciljev, želim pa tudi deliti svoje izkušnje z mladimi fanti in pomagati ekipi premikati meje na vseh področjih,« je za spletno stran ekipe dejal Tratnik.

Zadovoljen je bil tudi vodja ekipe Ralph Denk: »Talent potrebuje izkušnje. Zato je bilo za nas pomembno, da podpišemo pogodbo z nekom, ki je v glavnini že nekaj sezon. Jan je odličen primer kolesarja, ki je timski igralec in ima lakoto in moč, da uspe sam.«

Tratnik bo del slovenske reprezentance, ki bo nastopila na cestni dirki svetovnega prvenstva v Zürichu. V ekipi so še Matej Mohorič, Domen Novak, Luka Mezgec, Matevž Govekar in oba šampiona Roglič in Tadej Pogačar. Cilj Slovencev je mavrična majica svetovnega prvaka.

Roglič bo kot edini Slovenec na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu v Švici nastopil v vožnji na čas.

Priporočamo