Ondan sem ujel pričevanje gledalca na neki gorskokolesarski dirki. Ne samo da je kot spremljevalec enega od tekmovalcev obiskal VIP-prostor in se tam pustil prijetno presenetiti s ponudbo hrane in jedače, ampak ga je osupnilo število gledalcev. Prav tako njihova ozko specialistična strast do športa, ki je njemu, staremu jugoslovanskemu tipu športnega navijača, pravzaprav tuja. Kajti stari jugoslovanski tip navijača je bil »all-round« navijač. Navijal je za vse športe. Če je bil namizni tenis, za namiznoteniške igralce, če je bila rokoborba, za rokoborce, veslače, nogometaše, rokometaše in druge. In ta »ex yu« tip navijača kot da izginja. Da je danes vse več zgolj specialističnih navijačev, ki spremljajo le določen šport, osnovni razlog pa je nemara čas, po katerem so segli mnogi drugi plenilci in ponudniki zabavnih vsebin.

A pogled na tokratni krog slovenske prve lige budi idejo, da bi ga v stavniškem smislu preskočil. Štiri precej nenavadne in negotove tekme se obetajo, začenši z uvodnim ljubljanskim obračunom med Bravom in Olimpijo. Bravo je v lepem nizu, Olimpija pa prihaja po prvi evropski tekmi med tednom, a tudi po premočni predstavi na derbiju. Tradicija igrišča v Šiški je manj od 2,5 gola skupno, a se tokrat zdi, da bi lahko ne obveljala. Torej stava na več od 2,5 gola skupno za kvoto 1,72 oziroma vsaj stava na oba gol, za kar je pa kvota nekaj nižjih 1,67. Če slednje skombiniramo še s stavo na možen remi, se obeta množenje investicije s 4,40.

Na drugi tekmi Rogaška – prvič na lastnem stadionu in v očitnem vzponu forme – pričakuje še vedno nestabilizirano Muro. Tudi to se zdi tekma, na kateri bi lahko videli večje število golov, a tudi tekma, na kateri bi lahko prekmurske linije končno zafunkcionirale. Kar navaja vsaj na dvojni znak na goste, ker je ta prenizek, pa ni nesmiselno poskusiti z 2,30 visokim stavniškim koeficientom na zmago gostov. Na tretji tekmi suvereno Celje, ki je pa vendarle izgubilo točko s Koprom, gosti vse boljše Radomlje. Tudi na tej tekmi je verjeti v gole na obeh straneh, a tudi v zmago Celja, kar v kombinirani stavi obeta množenje vložka z 2,90.

Še nedeljski večerni derbi med Mariborom in Koprom. Bržkone nujna zmaga za mariborskega trenerja. Tako slabega Maribora, kot je bil večji del tekme z Olimpijo, dolgo ni bilo videti, a se je prav tako dalo dobiti občutek, da so se v drugi polovici drugega polčasa ujeli, kar bi znali nadaljevati. Zato 2,00 vredna stava na domačo zmago. x

Priporočamo