Že pred uvodno tekmo sezone lige ICEHL proti Beljaku, zanj sta zadnji dve sezoni igrala tudi letošnji okrepitvi zeleno-belih Robert Sabolič in Blaž Tomaževič, bosta pred dvorano Tivoli za zabavo poskrbela Peter Lovšin in Gregor Skočir. Zlasti slednji je reden gost ljubljanskih hokejistov, pa tudi sicer v klubu pripravljajo številne osvežitve.

Klubski rekord prodanih sezonskih vstopnic

Med številnimi gledalci, ki jih v petek pričakujejo v Tivoliju – prodali so več kot 500 sezonskih vstopnic, kar se v zgodovini kluba še ni zgodilo – bo tudi novi strateški partner ljubljanskega hokejskega kluba Alexander Lefebvre. Z njim je Miha Butara, predsednik hokejistov Olimpije, vsakodnevno v stiku. Prav po zaslugi kanadskega poslovneža, ki se bo čez dve leti preselil v Evropo, bodo Ljubljančani v novo sezono krenili veliko bolj optimistično, z na trdnih temeljih postavljeno zgodbo. Temu primeren je proračun, ki bo v primerjavi z lanskim, ki je znašal med milijonom in poldrugim milijonom evrov, v letošnji sezoni podvojen.

»Z novim strateškim partnerjem začenjamo novo obdobje, hkrati pa se zavedamo, kako pomembno vlogo v našem razvoju so imeli naši dosedanji pokrovitelji. Z vsemi smo podpisali nove štiriletne pogodbe, prišli pa so tudi nekateri novi mednarodni partnerji. V letošnji sezoni načrtujemo uvrstitev v končnico, v štirih letih pa želimo postati prvaki lige ICEHL. Naš cilj je postati evropsko pomemben klub, ki bo veliko pozornosti namenil tudi razvoju mladih hokejistov,« je ob druženju z mediji na vlaku na tretjem tiru železniške postaje v Ljubljani napovedal Miha Butara.

Miha Butara, predsednik hokejistov Olimpije: »V letošnji sezoni načrtujemo uvrstitev v končnico, v štirih letih pa želimo postati prvaki lige ICEHL. Naš cilj je postati evropsko pomemben klub.«

 

 

Da bi cilji ljubljanskih hokejistov postali uresničljivi, so morali okrepiti zasedbo. Ob Saboliču in Tomaževiču so novinci še Blaž Gregorc, Rožle Bohinc, Lovro Kuzmanović ter štirje tujci, Kanadčani Arvin Atwal, Kale Kerbashian in Alexandre Lavoie ter Američan Wyatt Ege. »Sledili smo usmeritvam in vrednotam iz prejšnjih sezon, saj želimo ob kakovosti v svojih vrstah imeti igralce, ki razumejo pomen ekipnega duha. Verjamem, da smo sestavili dobro kombinacijo,« je z letošnjim igralskim kadrom zadovoljen direktor Olimpije Anže Ulčar.

S prihodom nekaterih izkušenih slovenskih reprezentantov je zadovoljen tudi trener Antti Karhula, ki je v Ljubljano prišel pred natanko 600 dnevi. S svojimi varovanci je večji del priprav opravil kar v dvorani pod Rožnikom, v kateri so odigrali tri prijateljske tekme. Z 2:1 so premagali celovški KAC, s katerim bodo že to nedeljo igrali v drugem krogu lige ICEHL, s 6:4 romunsko ekipo Gyergyoi in s 5:2 italijanski Asiago, s 3:5 pa so izgubili na gostovanju v Gradcu ter z 1:2 proti Augsburgu in z 2:5 proti Landshutu na turnirju v Meranu. »Za nami je uspešno pripravljalno obdobje. Dobro je, da je od lanske ekipe ostalo kar nekaj igralcev, ki so natančno vedeli, kaj jih čaka, dobro so se vklopili tudi novinci. Do petka, ko nas čaka prva tekma sezone, želimo okrepiti že tako dobro energijo, ki jo imamo v ekipi. Ne skrivam, da pričakujem izjemno predstavo na in ob ledu,« se začetka sezone veseli tudi Antti Karhula.

Beljak prihaja v Tivoli z devetimi novimi igralci

Prvi gost Ljubljančanov bo VSV Beljak, lani šesta ekipa rednega dela lige ICEHL, ki jo je v četrtfinalu končnice zaustavil Bolzano. Ob Saboliču in Tomaževiču je Beljačane zapustila še sedmerica igralcev, prišli pa so po trije Kanadčani (Maxim Golod, Ethan Cap, Tyler Steenbergen) in Američani (Patrick Holway, Max Coatta, Chase Pearson), Rus (Nikita Ščerbak), Nizozemec (Guus van Nes) in Avstrijec (Thomas Vallant). Novinec je tudi ameriški trener Tray Tuomie. V lanski sezoni so Beljačani dobili tri tekme, tudi zadnji dve, enkrat pa so do zmage prišli Ljubljančani, ki bodo dva dni pozneje gostovali v Celovcu. 

Priporočamo