Najbolj uspešen strelski večer prvega dne drugega kroga nogometne lige prvakov so imeli nogometaši Borusie iz Dortmunda, ki so na domačem stadionu s kar 7:1 ugnali Celtic. Rumeno-črni so že v prvem polčasu naredili odločen korak k drugi zaporedni zmagi v Evropi, saj so gostom iz Glasgowa zabili pet zadetkov. Blestel je predvsem Karim Adeyemi, ki je že v prvih 45 minutah zabil hat-trick. »Prvič sem na tekmi lige prvakov dosegel tri zadetke. Izjemno je igrati s takšno ekipo in pred tako glasnimi navijači,« je bil nad izjemno predstavo sebe in celotnega moštva zadovoljen Karim Adeyemi, ki ni pozabil, da je Borussia lani igrala v finalu. »Tudi letos imamo visoke cilje. Če igramo tako, kot smo proti Celticu, je meja le nebo.«

Tudi po visokem vodstvu s 5:1 se Dortmundčani v nadaljevanju niso ustavljali. Do 79. minute so zabili še dva gola in zdelo se je, da je v nevarnosti tudi rekord Bayerna iz Münchna, ki je na tekmi prvega kroga Dinamu iz Zagreba zabil devetkrat. Kljub napadalni igri evropskih podprvakov, se izid do konca ni več spremenil. »Kaj drugega, kot da sem navdušen, mi ne ostane. A predvsem me veseli, kako smo vstopili v tekmo, kako smo ves čas gledali naprej,« je bil poln hvale na svoje varovance trener Nuri Sahin, ki je tudi izpostavil pomen nabito polnega stadiona Westfalen. Najbolj glasni navijači v Nemčiji so pripravili izjemno vzdušje, na začetku tekme pa pripravili koreografijo z napisom »Uefa mafia« ter tako izrazili svoje nestrinjanje s prenovljenim načinom tekmovanja.

Elšnik in Drkušić brez moči v Milanu

Zelo dejavni so bili tudi strelci v Milanu, kjer Inter Crveni zvezdi ni pustil niti kanček upanja za presenečenje. Za Beograjčane sta tekmo začela oba slovenska reprezentanta Timi Max Elšnik in Vanja Drkušić, a nista mogla preprečiti visokega poraza s 4:0. »Tako kot na prvi tekmi proti Benfici, smo bili tudi tokrat žrtev lastnih napak. Vse zadetke smo prejeli po tem, ko smo izgubili žogo na sredini igrišča. Inter je predobro moštvo in to vedno kaznuje. Veseli pa me, da za tekme v ligi prvakov ne spreminjamo načina igranja. V naši ligi dominiramo na ta način, na nas pa je, da v Evropi naredimo še korak naprej,« je tekmo opisal Timi Max Elšnik.

V Milanu je pri Crveni zvezdi nase opozoril komaj 17-letni Andrija Maksimović. Napadalni vezist je začel v začetni postavi. »Še en dragulj zvezdine šole. Usojena mu je odlična kariera. Pri 17. letih je prišel v Milano in igral kot pravi veteran,« je mladega soigralca hvalil Elšnik. Z mladim igralcem je bil zadovoljen tudi trener Vladan Milojević, ki pa razumljivo ni bil zadovoljen s predstavo celega moštva. Nasprotno je bilo v taboru Interja. »Fantje so bili odlični. Z izjemo nekaj protinapadov, smo imeli vse pod nadzorom. Želeli smo nadgraditi predstavo iz Manchestra (op. p. Machester City – Inter 0:0 v prvem krogu) in to smo naredili,« je bil zadovoljen trener Interja Simone Inzaghi.

Z odlično predstavo proti Young Boys se je na zmagovalne poti vrnila Barcelona (5:0), Arsenal pa je v Londonu na derbiju večera z 2:0 premagal PSG. Poraz je doživel tudi Kenan Bajrić, ki je s svojim Slovanom doma gostil Manchester City in doživel enako usodo kot Elšnik in Drkušić v Milanu – 0:4 za Angleže. 

Semafor lige prvakov

2. krog, torek: Stuttgart – Sparta Praga 1:1 (1:1), Salzburg – Brest 0:4 (0:1), Arsenal – PSG 2:0 (2:0), Barcelona – Young Boys 5:0 (3:0), Inter – Crvena zvezda 4:0 (1:0), PSV Eindhoven – Sporting 1:1 (1;0), Slovan Bratislava – Manchester City 0:4 (0:2), Bayer Leverkusen – Milan 1:0 (0:0), Borussia Dortmund – Celtic 7:1 (5:1)

 

Priporočamo