Za Tirška je današnja tekma druga na pariških igrah. Prvo je končal z največjim uspehom v karieri, saj je pred dvema dnevoma z zračno puško stoje v kategoriji R4 osvojil zlato medaljo.

Preberite: Strelec Franček Gorazd Tiršek osvojil zlato medaljo

Do letošnjih iger je bil trikrat srebrn v disciplini, v kateri je tokrat osvojil zlato, v Londonu 2012, Riu 2016 in Tokiu pred tremi leti. Na Japonskem je dobil še bron v disciplini, v kateri je nastopil danes, z zračno puško leže.

V osrednjem francoskem strelskem središču v Chauteraouxu je bil danes Tiršek blizu še eni uvrstitvi v finale, a je na koncu zmanjkala le desetinka kroga.

Danes zvečer nastop Henrika Planka

Na svoje četrte paralimpijske igre je prišel tudi metalec diska Šentjurčan Henrik Plank. Danes, po 19. uri ga čaka nastop, ki ga bo pozorno spremljal njegov trener Luka Cmok. Prav Cmoku in fizioterapevtki ter Plankovi jekleni volji gredo zasluge, da se je Heno vrnil v tekmovalne arene, saniral poškodbo ramena in zmogel do norme oziroma vozovnice v Pariz. Konec marca letos se je vrnil v atletske arene in v Italiji na mitingu svetovne serije z rezultatom 13,83 metra zasedel 5. mesto, z izkupičkom je prišel do norme za svetovno prvenstvo. »Trener Luka je naredil dober program, o tem pričajo rezultati. Skušala pa bova še nekaj dodati, če se bo le dalo. Svoje pa je dodala še moja fizioterapevtka, ki sem ji zelo hvaležen.« Henrik Plank ne skriva navdušenja, da je vnovič del paralimpijske odprave. »Do paralimpijskih iger sva se pripravljala tako kot pred drugimi velikimi tekmam v preteklosti; večinoma doma, kjer smo izpilili tehniko,« je dodal Luka Cmok. Plank je bil skupaj z odbojkarico Leno Gabršček tudi nosilec zastave na otvoritveni slovesnosti.

Henrik Plank je pripravljen na današnjo večerno tekmo. F Sportida

Henrik Plank je pripravljen na današnjo večerno tekmo. Foto: Sportida

Po prvi zmagi v igri za polfinale

Slovenska ženska reprezentanca v odbojki sede je v Parizu na 17. poletnih paralimpijskih igrah v drugi tekmi predtekmovanja v skupini B premagala Ruando s 3:1 (25:19, 23:25, 25:14, 25:22). S 24 točkami se je izkazala Klara Vrabič, njen udarec pa je dosegel hitrost 50 km/uro. V ponedeljek se bo Slovenija pomerila z Brazilijo, aktualnimi svetovnimi prvakinjami. Zmaga nad Brazilijo pa naša dekleta vodi v polfinale. »V ponedeljek nas čaka Brazilija. Taktično vemo, kako bomo igrali. Smo igralsko limitirani, lahko igramo le na način, kot igramo sedaj.«

Dekleta v odbojki sede v ponedeljek čaka zahtevna tekma za polfinale. F Sportida

Dekleta v odbojki sede v ponedeljek čaka zahtevna tekma za polfinale. Foto: Sportida

»Skušali bomo presenetiti Brazilke, ki so aktualne svetovne prvakinje, žoga je okrogla. Na paralimpijskih igrah se marsikaj zgodi, kar ni pričakovano «, je pred jutrišnjo tekmo povedal selektor Simon Božič. 

Priporočamo