ACH Volley, serijski slovenski državni prvak v odbojki, je spet v polnem pogonu. »Oba olimpijca Jani Kovačič in Sašo Štalekar sta še na dopustu, saj sta bila aktivna vse poletje, zato je prav, da se spočijeta. Manjkajo tudi vsi trije mladinski reprezentanti do 20 let Nejc Najdič, Luka Marovt in Jošt Kržič, ki jih konec avgusta in v začetku septembra čaka evropsko prvenstvo v Srbiji in Grčiji. V kratkem se nam bo pridružil iranski korektor Amir Golzadeh, ki bo edini tujec v ekipi. Trenutno je večji poudarek na fizični pripravljenosti in osnovah tehnike, pozneje bomo intenzivnost stopnjevali, septembra pa nas čakajo prve pripravljalne tekme,« je o začetku priprav spregovoril trener Matjaž Hafner, ki pravi, da je zanj najpomembneje, da so igralci prišli na priprave zdravi in motivirani.

Ekipa je po imenih
močnejša od lanske

V igralskem kadru je v ACH Volleyju prišlo do nekaterih sprememb. Po treh letih v Tivoliju ne bo več kapetana Nikole Gjorgieva, odšli so tudi Jaka Sešek, Danijel Koncilja, Ivan Marković in Min Geun Song, a bo ekipa vsaj po imenih močnejša od lanske. Prvo ime prestopnega roka je nedvomno reprezentančni bloker Sašo Štalekar, v klubu si veliko obetajo še od enega blokerja, Janža Janeza Kržiča, ki je letos debitiral za slovensko reprezentanco v ligi narodov. Dodano vrednost naj bi predstavljal tudi mladi iranski korektor Amir Golzadeh, novinci pa so še povratnik v ekipo libero Žiga Kumer, sprejemalec Jaka Prevorčnik in podajalec Nejc Kožar.

»Drži, da smo letos nekoliko bolj izkušeni, videli pa bomo, kako se bodo vklopili novinci. V novi sezoni bomo imeli 14 igralcev, kar je dobro, da bo vsak trening tekmovalen. Toda vse to nam ne bo prav nič pomagalo, če ne bomo delali dobro, verjeli v to, kar delamo, in šele tekme bodo pokazale, kako uspešni smo bili v tem. Že novembra bomo morali biti v najboljši formi, saj se začenja liga prvakov,« opozarja 52-letni trener dvajsetkratnih slovenskih državnih prvakov, ki so veliko bolj zadovoljni z žrebom lige prvakov kot recimo lani, ko jim je namenil poznejšega zmagovalca tega tekmovanja Itas Trentino, Tours in Resovio Rzeszow, ki je na koncu slavila v pokalu CEV.

Žreb za ligo prvakov
bolj ugoden kot lani

»Strinjam se, da je skupina A bolj prijazna od lanske, vendar se moramo zavedati, da v ligi prvakov ni lahkih nasprotnikov. Če se bomo dobro pripravili, tudi rezultati ne bodo izostali, je pa res, da se mora v ligi prvakov marsikaj iziti. Ampak kakor koli, proti vsem trem nasprotnikom bo mogoče igrati. Izstopa Projekt Varšava, ki je lani zmagal v pokalu challenge in bil tretji v poljskem državnem prvenstvu,« se je Hafner dotaknil še žreba v ligi prvakov, kjer bosta nasprotnika Ljubljančanov še nemški državni prvak Berlin Recyling, zanj je zadnji dve sezoni igral Štalekar in je lani prišel do četrtfinala lige prvakov, ter belgijski podprvak Maaseik.

ACH Volley bo sezono odprl 5. oktobra, ko se bo v prvem krogu državnega prvenstva pomerili s kamniškim Calcitom Volleyjem, prvo tekmo v ligi prvakov bo odigral 12. novembra v Berlinu, finale pokala Slovenije pa bo 12. januarja prihodnje leto. Po enoletni odsotnosti se bo vrnil tudi v srednjeevropsko ligo, v kateri bo le šest klubov, ob ACH Volleyju še Maribor, Posojilnica Aich/Dob in Mladost. 

Priporočamo