V Sokolskem domu Škofja Loka za vse ljubitelje kakovostne glasbe ponovno pripravljajo dva zanimiva abonmajska cikla – koncertni Kristalni abonma in otroški glasbeni abonma Umetnost otrokom. Koncerti in predstave se bodo vrstili enkrat mesečno od oktobra do aprila prihodnje leto. Vpis abonentov bo v potekal od 10. do 22. septembra v Sokolskem domu Škofja Loka.

Koncertni Kristalni abonma bo v sezoni 2024/2025 ponudil sedem izvrstnih koncertov tako škofjeloških, kot slovenskih in tudi tujih glasbenikov. Na odru Sokolskega doma bodo gostovali Vita Mavrič in Jani Kovačič z glasbeno literarnim projektom Kontra-Alba, Komorni zbor Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana z izborom sakralne glasbe ter izvrstna in v tujini vedno bolj uveljavljena pianista Tim Jančar in Urban Stanič. Vstop v novo leto bo pospremila stara glasba z Marjano Jocif, Teuvom Taimiojo in Jasperjem Koekoekom – tremi izvrstnimi glasbeniki, ki zadnja leta delujejo na Finskem, zasedba Swingatan bo predstavila svoj čisto sveži album, ki bo izšel v začetku leta 2025, z glasbeniki Lucianom Cruzom, Oksano Pečeny, Augusto Romaškevičiūtė, Nikolajem Sajkom pa se bomo potopili v majhne pogovore. Koncertni cikel bomo aprila zaključili v družbi vzhajajoče zvezde, mladega Ločana, kitarista Leona Ravnikarja, ki bo nastopil z gostoma Kamilom Aniołom in Nacetom Ravnikarjem.

(Foto: Darja Štravs Tisu)

(Foto: Darja Štravs Tisu)

Otroški glasbeni abonma Umetnost otrokom pa bo ponudil sedem glasbenih predstav različnih žanrov, namenjenih najmlajšim. Sobotne matineje v Sokolskem domu bodo vključevale koncert za otroke, glasbeno-pripovedovalsko interaktivno predstavo, plesno predstavo, otroško strip opero in glasbene pravljice. Gostje abonmaja bodo Murat in Jose z Ritmično škatlastimi pravljicami, Plesni teater Ljubljana s predstavo Juri Muri v Afriki pleše, Fake Orchestra z izvirnimi uglasbitvami otroških pesmi ter društvo Cona 8 z novo strip opero Trije psi. Škofjeloški vrtci in društva bodo uprizorili zanimive glasbene pravljice A si upaš?, Mala morska deklica in Potujemo po Škofji Loki. Pester in žanrsko raznolik program bo nedvomno navdušil prav vse mlade ljubitelje glasbe in plesa.

(Foto: Darja Štravs Tisu)

(Foto: Darja Štravs Tisu)

Vabljeni k vpisu!

 

Vpis abonmajev bo potekal po sledečem urniku:

  • dosedanji abonenti: od 10. do 15. septembra 2024
  • novi abonenti: od 17. do 22. septembra 2024.
     

Vpis bo možen pri blagajni Sokolskega doma Škofja Loka (Mestni trg 16) v času uradnih ur:

  • od torka do petka: 10.00–12.00 in 17.00–19.00
  • ob sobotah: 9.30–12.30
  • ob nedeljah: 9.30–12.30 in 17.00–19.00. 

Informacije:

T: 04 511 23 35

E: info@sokolskidom.si

W: www.sokolskidom.si

Priporočamo