Svilnata jajčka, združena s popečenimi koščki tortilje in obdani s stopljenim sirom, so čudovit zajtrk ali fantastična večerja. Ravno pravšnje razmerje med hrustljavimi koščki tortilje in mehkimi jajčki naredi to jed resnično neubranljivo. Za piko na i poskrbita česen in čebula v prahu, postrežete pa lahko z malo čilijeve omake in/ali nežno solato.

 

 

 

Ta španska oz. mehiška jed je tako enostavna, pa tako dobra! Obstaja veliko različic te jedi, bistvo pa je uporaba starega kruha oz. tortilij. Dodajo se jajca, sir ter različne mesnine (chorizo, ocvirki, šunka, slanina …) in zelenjava (česen, paprike, paradižnik, čebula …). Glede na želje in okus, dodajte tisto, kar vam je všeč.

To jed pripravite za večerjo, poleg postrezite z različnimi solatami (špinačo, zeleno solato, kislimi kumaricami ali papriko, paradižnikom, kumarami …), za še več užitka pa dodajte še avokado. Ker so v jedi že tortilje, kruha ne potrebujemo. Lahko dodate tudi sveža zelišča (peteršilj, drobnjak …) ali mlado špinačo, pa svež čili ali čilijeve kosmiče.

Priprava je resnično hitra in enostavna – v desetih minutah imate to jed na mizi!

 

 

 

Ker so jajca ključna v dobri prehrani, jih večkrat pripravite. Tu je nekaj odličnih idej, kajti škoda bi bila, če bi ves čas jedli enako:

 

Še več jedi z jajci pa najdite pod oznako Jajca.

 

 

 

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!

 

PRIPRAVA

 

SESTAVINE (za 1 osebo)

 

 

 

1 majhen košček masla

nekaj kapljic (olivnega) olja

2 majhni ali 1 večja tortilja

2 jajci

1/2 žličke česna v prahu

1/2 žličke čebule v prahu

1 manjša pest sira

poper, sveži peteršilj, čili omaka za postrežbo

 

 

 

PRIPRAVA

 

 

 

Tortiljo narežite na trikotničke, trakce ali pa jo natrgajte. Jajci razžvrkljajte, jima dodajte česen in čebulo v prahu in malo posolite. Sir naribajte.

 

 

 

Na ponvi raztopite maslo in segrejte olje. Na segretem na obeh straneh popecite tortilje. Prelijte z razžvrkljanima jajcema in kuhajte 30 sekund, nato pa nežno premešajte in kuhajte le toliko, da jajca malenkost zakrknejo – nikar ne kuhajte preveč časa, da se jajca ne izsušijo. Na jajca razporedite sir in po želji pokrijte za 30 sekund, da se sir stopi – se bo pa sir zaradi toplote hitro stopil.

 

 

 

Jed servirajte na krožnik, po želji popoprajte in potresite s čilijem. Poleg odlično sodi solata po želji.

Priporočamo