Nekaj po deseti uri v soboto dopoldan je 36-letni moški v Grosupljem z ostrim predmetom porezal 66-letnega svojca, so sporočili z ljubljanske policijske uprave. Po naših neuradnih informacijah je sin z nožem napadel očeta in to doma. Motiv še ni znan.

Ni v smrtni nevarnosti

»Poškodovanega so z reševalnim vozilom odpeljali v ljubljanski UKC, kjer ostaja na zdravljenju, njegovo življenje pa ni ogroženo,« so še dodali na PU Ljubljana. Osumljenca je policija takoj prijela in mu odvzela prostost, v nadaljevanju pa so zanj odredili hospitalizacijo.

Policisti so opravili ogled in nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja iz poglavja zoper življenje in telo. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Umrl lastnik slaščičarne

Napad se je odvil teden dni zatem, ko je prav tako v Grosupljem 48-letni moški do smrti zabodel 65-letnega lastnika slaščičarne Fontana. Začelo naj bi se s prepirom več oseb, eskaliralo pa do tragedije. Tudi v tem primeru motiv za napad še ni znan, osumljenca so prijeli, že dlje časa pa naj bi se boril z duševnimi težavami.

Priporočamo