Izrael je Šukra obtožil odgovornosti za napad na zasedeni Golanski planoti konec tedna, v katerem je umrlo 12 otrok.

Varnostni viri v Bejrutu po navedbah britanskega BBC sicer trdijo, da Šukra v času napada ni bilo v stavbi, ki so jo zadele izraelske sile. Gibanje Hezbolah še ni podalo uradne izjave, vir blizu Hezbolaha pa je za AFP potrdil, da je bil Šukr tarča napada, vendar naj bi napad preživel.

A poster depicting Lebanon's Hezbollah leader Sayyed Hassan Nasrallah, late top commander of Iran's Quds Force Qassem Soleimani and the late Hezbollah military commander Imad Moughniyeh, is pictured near a damaged site, the day after an Israeli strike, in Beirut's southern suburbs, Lebanon July 31, 2024. REUTERS/Mohamed Azakir

Gibanje Hezbolah še ni podalo uradne izjave o Šukrovi smrti. Foto: Reuters

V izraelskem napadu na Hezbolahov štab v južnem delu libanonske prestolnice, po katerem se je zrušila sosednja večnadstropna stanovanjska stavba, so bile včeraj ubite tri osebe, najmanj 74 je ranjenih.

Šukr, vojaški svetovalec vodje libanonskega šiitskega gibanja Hezbolah Hasana Nasrale, je v zadnjem času vodil vojaške operacije Hezbolaha v južnem Libanonu.

Za informacije ponujajo nagrado

Ministrstvo za finance ZDA je za informacije o njem ponujalo nagrado v višini pet milijonov ameriških dolarjev, ker naj bi odigral ključno vlogo pri bombnem napadu na vojašnici v Bejrutu leta 1983, v katerem je umrlo skoraj 300 ameriških in francoskih vojakov.

Priporočamo