Priznanje je na dogodku prevzel direktor podjetja Damir Popović, ki je v zahvalnem govoru dejal, da so garali veliko let. »Ne samo, da imamo najboljše izdelke na svetu po kakovosti, ampak imamo tudi stokrat manj reklamacij kot vsa druga podjetja na svetu. Kar smo naredili v zadnjih dveh letih, je šele začetek. Zaposleni so vrednost podjetja in ta nagrada ni samo zame, ampak za vse zaposlene.« 

 

 

Drugi dve nominirani podjetji za regionalno priznanje sta bili podjetje Blubit, ki ga vodi direktor Zvonko Boštjančič, ter podjetje Dhimahi pod vodstvom Vojka Kercana.

Podjetje IMP Pumps je nastalo s prestrukturiranjem nekdanjega IMP-ja in je zaslutilo globalni potencial na področju črpalk in črpalnih sistemov. Danes 96 odstotkov izdelkov in rešitev izvaža v kar osemdeset držav. V obdobju od leta 2017 do 2022 je podjetje podvojilo prihodke od prodaje: s 15,9 na 34,2 milijona evrov. Dodana vrednost 85.557 evrov na zaposlenega v letu 2022 pa se je zavihtela visoko nad slovenskim povprečjem in povprečjem dejavnosti. 

 

 

Ponudba nadstandardnih izdelkov za pošteno ceno

 

Podjetje IMP Pumps je rezultat znanja in ambicije menedžerja, ki si je želel postati podjetnik, je v svoji utemeljitvi zapisala metodološka komisija izbora prejemnika priznanja gazela osrednje Slovenije 2023. Gazelji tempo v podjetju ni naključje. Je strategija, ki navkljub nizkim stopnjam rasti dejavnosti, v kateri posluje, narekuje cilj 20-odstotne letne rasti. Visoko nadpovprečna dodana vrednost na zaposlenega je povezana  s sposobnostjo razvoja blagovne znamke, osredotočene na ponudbo vrednosti nadstandardnih izdelkov za pošteno ceno. Četudi podjetje izpostavlja predvsem tehnološko in oblikovno odličnost, je človeški kapital pomemben dejavnik moči blagovne znamke IMP Pumps. Kolektiv je povezan s šestimi vrednotami, ki podpirajo razumevanje vrednosti za kupca. V kulturi spoštljivih in družinsko skrbnih odnosov v kolektivu gradijo na profesionalizmu, sistemih vodenja in s stalnim treningom pripravljenosti na spremembe. V kombinaciji z vedoželjnim vzdušjem inovativnosti dosegajo izjemno visoko učinkovitost. V svoji kategoriji se ponašajo z najnižjim indeksom energijske rabe med vsemi proizvajalci na svetu.

 

 

Vizija Blubita: v dejavnosti avtomatizacije do leta 2028 skočiti na evropski vrh

 

Podjetje Blubit iz Ljubljane odlikuje proaktivna in strokovno podkovana ekipa. Ukvarjajo se z izdelavo celovitih edinstvenih rešitev na področju industrijske avtomatizacije in robotizacije. Svojim strankam nudijo rešitve tako s klasičnimi kot tudi s kolaborativnimi roboti. Podjetje, ki ga vodi direktor in eden od ustanoviteljev Zvonko Boštjančič, slovi kot resno in kredibilno. Pri njihovem delu, pri katerem sodelujejo z velikimi mednarodnimi podjetji, jih vodi vizija, da se do leta 2028 zavihtijo na vrh področja avtomatizacije v Evropi. Leto 2022 so zaključili z dobrimi 5 milijoni evrov prihodkov.

 

Dhimahi navdušuje s tehnološko kompleksnimi inovacijami po meri

 

Začetki tehnološkega podjetja Dhimahi segajo v leto 2001. Od takrat se nanje kot na zanesljivega partnerja obračajo podjetja, ki iščejo po meri narejene in tehnološko kompleksne inovacije. Podjetju, ki se ukvarja z razvojem spletnih in infrastrukturnih poslovnih rešitev, že več kot 20 let zaupa tudi velikan Eventim. Pod vodstvom direktorja Vojka Kercana danes že v kar 90 % poslujejo z državami iz DACH-regije, v kateri si v prihodnje – poleg vstopa na ameriški trg – želijo okrepiti svoj položaj. Minulo leto so zabeležili 78.167 evrov dodane vrednosti na zaposlenega.

 

Priznanje je lani prejelo podjetje Etrel

 

Priznanje gazela osrednjeslovenske regije 2022 je prejelo podjetje Etrel, ki razvija gradnike za raznolike projekte e-mobilnosti in je v tej dejavnosti v špici svetovnega razvoja. Drugi dve nominirani podjetji za regionalno priznanje sta bili lani podjetje Emrax in podjetje Kamino.

 

 

 

 

 

 

 

 

Priporočamo