Danes bodo popoldne in zvečer v Italiji in Avstriji nastajale plohe in nevihte, kakšno lahko z jugozahodnim vetrom prinese tudi k nam v severozahodno Slovenijo.

Nekateri izračuni nakazujejo možnost, da bi nekatere nevihte, ki bodo danes popoldne ali zvečer nastale na meji med severozahodno Italijo in Švico, lahko potovale vse do naših krajev in v noči na četrtek, oziroma v četrtek zgodaj zjutraj zajele predvsem Primorsko.

Te nevihte bi lahko prinesle predvsem močnejše sunke vetra tudi Slovenski Istri. »Napoved je še nekoliko negotova, zato smo za noč na četrtek izdali rumeno stopnjo vremenske ogroženosti za zahodni del države,« so na Arsu zapisali na družbenem omrežju X.

V četrtek se bodo že sredi dneva lahko začele pojavljati krajevne plohe in nevihte. Najbolj burno vremensko dogajanje pričakujejo v četrtek proti večeru in v noči na petek, ko bodo ob prehodu vremenske fronte nastala krajevna neurja. Lokacija močnejših neviht je zaenkrat še negotova, možnih je več scenarijev, od nastanka posameznih obsežnejših močnejših neviht pa vse do vzpostavitve nevihtne linije, ki bi prešla večji del države, še napoveduje Arso.

Obeti: V petek in soboto bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka. S severozahodnikom v višinah k nam doteka dokaj topel in suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo pretežno jasno, popoldne bo v Alpah nastalo nekaj ploh in neviht. V četrtek bo večinoma sončno, popoldne bodo v krajih severno in zahodno od nas krajevne plohe in nevihte, ki se bodo širile proti jugu in zahodu.

Biovreme: Danes in v četrtek dopoldne bo vpliv vremena na počutje ugoden in vzpodbuden. V četrtek popoldne pa se bo vremenska obremenitev povečala. Oba dneva bo sredi dneva in popoldne povečana toplotna obremenitev.

Priporočamo