Leta 1974 se je ansamblu pridružil harmonikar Janez Goršič: »Moj prvi nastop z njimi je bil v Metliki. Ker je bilo v dvorani premrzlo, smo odigrali dve rundi kar v prostoru pri recepciji hotela. Proti koncu osemdesetih je volja po nastopanju začela pojenjati. Vsi smo bili tudi zaposleni.« Goršič je takrat, leta 1990, ustanovil svoj ansambel.

Med pevci sta bila nekaj let tudi Marjana Deržaj in Braco Koren. »Za njun prihod so krivi naši izseljenci v Kanadi,« je razkril Goršič. »Oni so namreč zahtevali ta duet.« V zadnjem obdobju je pri njih pela tudi Elda Viler.

Druženja z Dobrimi znanci se spominja glasbenik, sedaj tudi častni meščan Škofje Loke, Tomaž Tozon, ki je skoraj celotno delovno dobo deloval na Radiu Ljubljana kot producent. Spekter del, ki jih je takrat na radiu opravljal producent, Tozon je bil večino let edini v tej ustanovi, je bil precej širok – z ansambli se je dogovarjal za snemanje na radiu in bil odgovoren za končni izdelek. Opozarjal je na nepravilnosti, skratka, poskrbeti je moral za obdelavo posnetkov do te mere, da so bili na koncu brez napake. S članom Dobrih znancev Ivom Cianijem sta bila tudi sošolca na glasbeni šoli: »Vsi člani ansambla so bili šolani glasbeniki. Ta pesem je bila res dobro odigrana. Takoj je postala uspešnica in zdaj je ponarodela. Je ena najpopularnejših slovenskih pesmi, ki jo krasita izjemna melodičnost in prisrčno besedilo. Res se je prijela med ljudmi in pri nas na radiu smo jo s pridom vrteli.« 

12. mesto:

Izvajalec:

Dobri znanci

Glasba:

Marjan Roblek,
Ciril Vertačnik

Besedilo:

Marjan Roblek

Leto:

1964

Priporočamo