Izpustili bomo nepomembneže, ki jih nihče ne pozna, recimo neki par iz Kuvajta, ki ima tudi svetovni rekord, bojda sta se ločila po treh minutah. V vsakem primeru je tistih, ki se hitro ločujejo, največ v Hollywoodu. Med njimi je tudi nekaj takšnih, ki držijo več rekordov ali pa so imeli takšnih, krajših zakonov celo več. Mimogrede, večina spodaj naštetih zakonov je bila kasneje razveljavljena.

Največ podatkov smo zbrali na spletni strani Brides, čeprav se, verjetno tudi zaradi različnega časa do razveljavitve dolžine zakonskih zvez, malce razlikujejo od medija do medija. Najprej je ime žene, potem moža in potem čas, po katerem se jima je uspelo ločiti.

Britney Spears in Jason Alexander: 55 ur

V zgodnjih urah 3. januarja 2004 sta si prijatelja iz rane mladosti Britney Spears (1981) in Jason Alexander obljubila zvestobo do konca življenja s poroko, ki so jo razveljavili po 55 urah. Lokacija je bila iz filmov, A Little White Wedding Chapel (Mala bela poročna kapelica) v Las Vegasu. Oblečena sta bila v kavbojke, Britney Spears pa je vse skupaj nadgradila s tovornjakarsko čepico. Ko je njena producentsko-menedžersko-piarovska ekipa izvedela za njeno poroko, so se začeli ukvarjati z razlogi, zaradi katerih bi vse skupaj razveljavili, in ugotovili, da Britney ni razumela svojih dejanj in da se ni bila sposobna strinjati s poroko. Po domače povedano, Britney je bila tako zadeta, da ni vedela, kaj dela, kar je kasneje tudi priznala in zatrdila, da v fanta ni bila zaljubljena. Očitno ji je bil bolj všeč plesalec in plejboj Kevin Federline, z njim ima dva otroka, prekinitev tega zakona je Spearsova zahtevala po dveh letih. Podobno je bilo s trenerjem fitnesa Samamom Asgharijem, poročila sta se leta 2022 in ločila 2024.

Zsa Zsa Gabor in Felipe de Alba: nedoločljivo

Ni povsem jasno, kakšna je bila in kako dolgo je trajala poroka med madžarsko igralko in poklicno lepotico Zso Zso Gabor (1917–2016) ter mehiškim igralcem in občasnim odvetnikom Felipejem de Albo (1924–2005). Znano je, da sta obred priredila na jahti 13. aprila 1982, čeprav niso vedeli, v vodah katere države sta imela to njeno osmo poroko. V vsakem primeru se je kasneje izkazalo, da poroke sploh ne bi smelo biti, ker lepotica še ni bila povsem uradno ločena od svojega sedmega moža Michaela O'Hare.

Zsa Zsa Gabor in Felipe de Alba

Zsa Zsa Gabor in Felipe de Alba

Nicolas Cage in Erika Koike: 4 dni

Eden najboljših igralcev iz dinastije Coppola, nečak režiserja Francisa Forda Coppole, nima sreče s porokami. Šestdesetletni igralec je bil poročen petkrat. S Patricio Arquette šest let, z Liso Marie Presley je zdržal 112 dni, z Alice Kim je bil skupaj skoraj 12 let, z Riko Shibata pa je od leta 2021. Najmanj ​je bil z vizažistko Eriko Koike, poročila sta se marca 2019 v Las Vegasu. Štiri dni pozneje je igralec vložil zahtevo za razveljavitev, češ da je bil preveč pijan, da bi razumel svoja dejanja, in da Erika Koike ni razkrila svojega odnosa z neko drugo osebo.

Nicolas Cage in Erika Koike

Nicolas Cage in Erika Koike

Elliott Lewis in Ann Wigton: 5 dni

Pet dni, preden so zaprosili za uradno razveljavitev, je trajala zakonska zveza med ameriškim hollywoodskim, radijskim in televizijskim igralcem, scenaristom, režiserjem in producentom Elliottom Lewisom (1917–1990) in manekenko Ann Wigton. Poročila sta se 30. avgusta 1940 v Las Vegasu, kje pa drugje. Wigtonova je čez natančno pet dni vložila zahtevo za razveljavitev zakona z enostavno utemeljitvijo, da jo je Lewis prepričal v poroko z lažno trditvijo, da si želi ustvariti družino. Uradna razveljavitev je bila potrjena mesec dni pozneje.

Elliott Lewis in Ann Wigton

Elliott Lewis

Michelle Phillips in Dennis Hopper: 8 dni

Ameriška igralka in pevka skupine The Mamas & the Papas Michelle Phillips je bila sedem let žena pevca iste skupine Johna Phillipsa. Do leta 1969, potem pa se je 31. oktobra 1970 poročila z igralcem Dennisom Hopperjem (Goli v sedlu, Modri žamet …). Pa se ni izšlo, 8. novembra sta se ločila oziroma začela postopek ločitve. Menda zaradi Hopperjevih nenaravnih spolnih želja. Michelle Phillips (1944) je bila poročena trikrat, tudi tretjič zgolj za kako leto, potem pa je imela nekaj resnih zvez. Hopper (1936–2010) je bil poročen petkrat.

Michelle Phillips in Dennis Hopper

Michelle Phillips in Dennis Hopper

Francesca Eastwood in Jordan Feldstein: 8 dni

Petindvajsetega novembra 2013 so začeli postopek za razveljavitev poroke med hčerko režiserja in igralca Clinta Eastwooda ter angleške igralke Frances Fischer Francesco Eastwood (1993) ter Jordanom Feldsteinom, pomembnim glasbenim menedžerjem (Maroon 5), sicer bratom hollywoodskega megazvezdnika igralca Jonaha Hilla. Par si je zvestobo obljubil 17. novembra 2013 v Las Vegasu, a sta že hitro izjavila, da sta bila tako pijana, da nista vedela, kaj delata. Francesca (1993), ki prstana ni nikoli nosila, se po tem polomu tudi ni več poročila.

Francesca Eastwood

Francesca Eastwood

Robert Evans in Catherine Oxenberg. 9 dni

Robert Evans (1930–2019) je bil eden najuspešnejših filmskih producentov (Rosmaryjin otrok, Ljubezenska zgodba, Boter, Kitajska četrt …). Ameriška igralka Catherine Oxenberg (1961) je bila ena od njegovih sedmih žena, on je bil eden od njenih treh mož. Catherine je tudi modre krvi in hčerka jugoslovanske princese, zato si je težko predstavljati, da poroka, ki sta jo imela 12. julija 1998, ne bi bila uspešna. Pa se je zgodilo, čez devet dni sta jo razveljavila. Ugotovila sta, da sta naredila napako, da je bil Evans bolan, da pa bosta ostala prijatelja.

Robert Evans in Catherine Oxenberg

Robert Evans

Patty Duke in Michael Tell: 13 dni

Zvezdnica šestdesetih Patty Duke (1946–2016) je bila poročena štirikrat. V drugo je bil njen ženin glasbeni organizator Michael Tell. Leta 1970, pri 23 letih, se je namreč Patty Duke zapletla s tremi moškimi: 17-letnim Desijem Arnazom Jr., z igralcem Johnom Astinom, ki je bil 16 let starejši od nje, in Michaelom Tellom. Ob nasprotovanju Arnazove matere Lucy sta se Patty Duke in Arnaz razšla, a ker je izvedela, da je z njim noseča, se je poročila s Tellom, da bi otrok dobil ime. Po 13 dneh sta se razšla, a se je kasneje izkazalo, da je bil otrok Tellov.

Patty Duke in Michael Tell

Patty Duke in Michael Tell

Tracey Edmonds in Eddie Murphy: 14 dni

Ameriška televizijska producentka Tracey Edmonds (1967) in veliki ameriški komedijant Eddie Murphy (1961) sta se poročila na novoletni dan leta 2008, na romantičnem obredu ob sončnem zahodu na otoku Bora Bora. Nekaj dni kasneje, 16. januarja 2008, je poročeni par podal izjavo, v kateri je obred opisal kot simbolično zvezo in dodal, da sta se po premisleku in razpravi skupaj odločila, da se odpovesta zakonitemu obredu in da bosta ostala prijatelja. Romantičnega razmerja pa nista nadaljevala. Murphy je bil doslej poročen trikrat, ima pa kar deset otrok.

Tracey Edmonds Eddie Murphy wedding

Tracey Edmonds in Eddie Murphy 

Mario Lopez in Ali Landry: 18 dni

Po šestih letih zveze sta se televizijski in hollywoodski zvezdnik Mario Lopez (1973) ter igralka in manekenka Ali Landry (1973) aprila 2004 poročila na romantični slovesnosti v Mehiki. A sta le dobra dva tedna pozneje vložila zahtevo za ločitev. Po nekaj letih je Lopez povedal, da je do razhoda prišlo, ker je med fantovščino prevaral svojo (bodočo) ženo. »Bil sem pijan in malo preveč prijateljski z neko mlado damo,« je zapisal v svojih spominih leta 2014. Nesojeni ženi se je opravičil in razumevajoče priznal, da je bila upravičeno jezna.

Mario Lopez in Ali Landry

Mario Lopez in Ali Landry

Priporočamo