Nekdanji vojni veteran je čez noč postal najbolj zaželen ukrajinski moški. V televizijski oddaji, ki jo gledajo milijoni, zaradi česar Budko meni, da bo morda težko našel pravo ljubezen, ne nastopa zgolj zaradi Amorjevih puščic. Čeprav hlepi po pravi ljubezni in ženski, s katero bi lahko preživel življenje, želi s svojim nastopom v oddaji tudi povečati zavedanje, da vojni veterani lahko živijo polno življenje.

Njegova zgodba je zgodba vrnitve in volje do življenja. Šest mesecev po dvojni amputaciji je že imel protezi in je spet hodil. Potem ko je moral izkusiti, kako težko se je z vozičkom premikati po prestolnici, je o svojih izkušnjah in vsakodnevnih težavah amputirancev poročal v posebni televizijski oddaji, ki jo je tudi vodil. Toda sam s svojima protezama nikoli ni čutil omejitev. Spet je sedel za volan, tudi na kolo, ali pa se je povzpel na goro.

Še preden se je odločil postati najbolj zaželen samski moški Ukrajine, je bil v državi dobro poznan. Tudi zato, ker je napisal avtobiografijo o požrtvovalnosti za Ukrajino in o usodi navadnega moškega, ki do leta 2022 nikoli ni prijel orožje, a se je nato znašel na prvi frontni črti obrambe svoje domovine. In naslov knjige kar najbolje ponazarja Budkovo nrav: Zgodba trmastega moškega.

Priporočamo