Pokazalo se je, da so se motili. Zelo. Restavracija, ki stavi na »tradicionalne obilne alzaške jedi«, je zmeraj polna, prihodki pa so se močno povečali.
»Naveličala sem se gledati pare, ki so kosilo preživeli vsak s svojim telefonom v roki, ali pa gostov, ki so me odslovili, ko sem hotela sprejeti naročilo, ker so ravno gledali fotografijo na telefonu ali pa so brskali po spletu,« pravi Sandra Holtzmann, ko razlaga, zakaj sta se z možem odločila za prepoved telefonov v restavraciji.
Da so prepovedani, oznanja tabla ob vhodu, znotraj restavracije pa so na vsaki mizi nameščeni znaki za prepoved uporabe mobitelov. Ta prepoved je za nekatere goste presenečenje, vendar jo na splošno sprejemajo z nasmehom.
»To se je odlično obneslo,« ugotavlja Olivier Holtzmann. »Ljudi ta prepoved intrigira in jih spodbudi k pogovoru, kar je odlično, saj imajo že s tem temo za pogovor. Ljudje se veliko več pogovarjajo med seboj, kot so se včasih.«
Francoska gostinca zdaj postrežeta tudi več sladic kot prej, domnevata da zato, ker mnogi gostje hočejo dokončati pogovor, ki so ga imeli ob glavni jedi. Sandra in Olivier Holtzmann dokazujeta, da ko ni telefonov, ki bi gostom odvračali pozornost, gostinski posel cveti.