Praznovanja s skokom s padalom se je Britanka domislila pred časom, ko je slišala, da je neki daljni znanec s padalom skočil pri 85 letih. Aktivna gospa, katere mož je bil v britanski vojski med drugo svetovno vojno padalec, se za skok pri 102 letih ni odločila iz velike želje po adrenalinu ali v spomin na pokojnega moža. Skočila je zaradi dobrodelnosti.

S svojim skokom in simbolnim sporočilom, da lahko tudi pri najvišji starosti storiš, kar želiš, je zbrala več kot 10.000 funtov za zračno reševalno službo. Preden je skočila, je gospa Baillie dobila številne nasvete padalcev, prav tako ji je vse dobro zaželel princ William.

»Bilo je nekoliko strašljivo. Priznati moram, da sem zelo trdno zaprla oči,« se je skoka spominjala Bailliejeva. Kot je razlagala pozneje, je s svojim skokom želela ljudem, ki se približujejo 80. in 90. letom, sporočiti, naj se ničemur ne odpovedujejo. Gospa Baillie se takšnega adrenalinskega rojstnodnevnega darila zase ni spomnila prvič. Dve leti prej se je popeljala s ferarijem po dirkalni stezi Silverstona in uživala v pospeških bolida. Sedaj je treba počakati na to, česa se bo domislila za 103. rojstni dan.

Priporočamo