Denar za preživetje je 33-letni Hadjer dobil tako, da je po ulicah pobiral odvržene plastenke in jih potem oddal na zbirno mesto, kjer se dobi kavcijo za vrnjeno plastenko. Ko je spomladi nekega dne pobiral plastenke okrog glavne železniške postaje v Amsterdamu, je na tleh našel denarnico, v kateri je bilo okrog 2000 evrov. Takoj jo je odnesel na policijo. To je, kot kaže, presenetilo policiste, ki česa takega od brezdomcev niso vajeni.

Kot nagrado za svoje ravnanje je dobil darilni bon za 50 evrov. Dobil je tudi nagrado »zilveren duim«, srebrni palec, ki jo podeljujejo ljudem, ki so se izkazali s svojo požrtvovalnostjo in dobrodelnostjo. To je pritegnilo pozornost medijev, po objavah novinarskih člankov pa so zagnali kampanjo množičnega financiranja, s katero so v samo enem dnevu zbrali 34.102 evra.

Hadjer, ki je na ulici spal 18 mesecev, si bo s tem denarjem končno lahko uredil najemno stanovanje. Dobil je že tudi ponudbo za zaposlitev.

»Moje življenje se je popolnoma obrnilo na glavo,« je povedal za spletno stran, na kateri je potekala kampanja za množično financiranje. V najdeni denarnici ni bilo dokumentov ali drugega podatka o tem, čigava je, tako da je niso mogli vrniti prvotnemu lastniku. Če se lastnik v enem letu ne bo javil, bodo denarnico z vso vsebino izročili poštenemu najditelju – Hadjerju Al Aliju.

Priporočamo