Otroke moramo opozoriti predvsem na to, da ko neko reč damo na internet, je neizbrisljiva. Tudi če jo sami pozneje zbrišemo, se informacije na pomnilniških enotah strežnikov še vedno nahajajo, je opozorila za STA. Danes skoraj vsi delodajalci svoje potencialne delojemalce namreč preverijo na internetu, je pojasnila.

Staršem priporoča, naj gredo sami na internet in Facebook, da se bodo z otroci lažje pogovorili o tem. Nespametna se ji zdi prepoved dostopa do interneta in Facebooka, saj je internet zakladnica znanja. Pooblaščenka zato priporoča uporabo, hkrati pa priporoča pozornost na nekatere pasti. Navkljub nevarnostim otroke namreč pustimo tudi na cesto, vendar pa jih predhodno poučimo o varnem obnašanju, je še ponazorila nasvet.

Facebook je po besedah pooblaščenke vreden 12 milijard dolarjev zaradi zbranih podatkov uporabnikov v komercialne namene, podobno kot to počnejo tudi pri spletnih trgovini Amazon ali brezplačnem ponudniku elektronske pošte Gmailu. Na omenjenem socialnem omrežju je od leta 2005 do danes pri privzetih nastavitvah stopnja zasebnosti strmo padla, je še dodala in pri objavah uporabnikov Facebooku priporočila nastavitev "samo za prijatelje".

Največ zlorab osebnih podatkih je po mnenju Pirc Musarjeve danes predvsem s strani marketinga, saj pravo vedno zaostaja za novimi tehnologijami marketinga. Pooblaščenka poleg tega opozarja tudi na prisotnost pedofilov na socialnih omrežjih ter primere kraje identitete, spletnega nadlegovanja, neželene elektronske pošte in viruse.

Udeležence cikla Šole za starše, ki ga organizirata Občina Škofja Loka in LAS Škofja Loka, je poleg skritih pasti Facebooka poučila še o svojem delovanju in pristojnostih, pravici do zasebnosti in pravici do pozabe, pri spletnem marketingu pa je izpostavila zlasti aktualni virusni marketing, na primer pri nekaterih slovenskih ponudnikih popustov, ki od uporabnikov "za deset odstotkov cenejše čevapčiče zahtevajo dostop do imenika elektronske pošte".