Organizatorji so širšo javnost na pomen krvodajalstva intenzivno opozarjali med 16. majem in 16. junijem 2011, ko so na tedenskih dogodkih krvodajalsko akcijo podprli tudi številni znani obrazi iz sveta medijev, glasbe in drugi. Samo v mesecu maju 2011 je na krvodajalske akcije po Sloveniji prišlo rekordnih 9,154 krvodajalcev. Tako visoka udeležba je za krvodajalsko akcijo "Daruj energijo za življenje!" izjemen uspeh, saj je, po podatkih Rdečega križa Slovenije, ta presegla udeležbo po mesecih v zadnjih 10 letih. Danes so na "zajtrku z dobro energijo" kri zopet darovali Tomaž Berločnik, predsednik uprave družbe Petrol, Igor Velušček, direktor Zavoda RS za transfuzijsko medicino, zunanji minister Samuel Žbogar in Bogdan Žvanut, direktor podjetja Mazda Motors Slovenija.

Organizatorji krvodajalske akcije – Petrol, ZTM in Rdeči kiž Slovenije – so se danes javno zahvalili vsem, ki so darovali kri in na kakršen koli način doprinesli k odličnemu rezultatu družbeno odgovorne akcije "Daruj energijo za življenje!". Zahvalnega dogodka so se udeležili tudi zunanji minister, Samuel Žbogar, direktor Mazde, Bogdan Žvanut, Eva Moškon, Alenka Tetičkovič in Ivjana Banič.

Izredno uspešno krvodajalsko akcijo je na spletnem mestu www.daruj-kri.si, do začetka meseca oktobra 2011, obiskalo več kot 9,000 obiskovalcev, 50 tvitov je doseglo 1,900 oseb, Facebook stran: Daruj kri pa ima trenutno 2,263 podpornikov. Do 30. novembra 2011 se je v bazo vpisalo 11,906 novih krvodajalcev, meseca maja, v času ko je potekala akcija, pa je na krvodajalske akcije prišlo rekordnih 9,154 krvodajalcev. To je bil, po podatkih Rdečega križa, mesec z najvišjo udeležbo krvodajalcev v zadnjih desetih letih. Še en spodbuden podatek pa je, da je meseca maja, v začetku akcije "Daruj energijo za življenje!" kri darovalo kar 922 novih krvodajalcev.

Tomaž Berločnik je uspeh akcije pospremil z naslednjimi besedami: "Ob tej priložnosti bi se rad še enkrat zahvalil vsem, ki so darovali kri, od znanih oseb do motoristov, predvsem pa tistim, ki so kri darovali prvič in s tem pokazali, da jim je mar za življenje drugih, ki kri potrebujejo. V prihodnjem letu bomo z akcijo nadaljevali, saj si želimo še boljše osveščenosti o krvodajalstvu, o najmočnejši nesebični gesti, o častnem dejanju, ki od posameznika zahteva zgolj prepričanost in 7 minut prijaznega pogovora v laboratoriju med odvzemom krvi, katerega vrednost pa se z besedami ne da opisati."