»Sovražnik je aktiven na meji Krasnojaružskega okrožja,« je na Telegramu sporočil Gladkov in dodal, da so spričo tega začeli prebivalce okrožja, ki leži slabih 30 kilometrov od ukrajinske meje in okoli 80 kilometrov od mesta Belgorod, evakuirati.

Kasneje je enako odločitev za predel, ki skupno šteje 14.000 ljudi, naznanil guverner Kurska Aleksej Smirnov. Po poročanju francoska tiskovna agencija AFP so zaradi napredovanja ukrajinske vojske doslej odredili evakuacijo za območja, na katerih živi skupno 76.000 ljudi.

Medtem je obrambno ministrstvo v Moskvi sporočilo, da so ruski sistemi zračne obrambe ponoči sestrelili 18 ukrajinskih brezpilotnih letalnikov, od tega pet nad regijo Belgorod, dva nad regijo Voronež in 11 nad regijo Kursk. V slednji naj bi ruska vojska sicer v nedeljo zaustavila napredovanje ukrajinske sil.

Moskva je Kijevu obljubila maščevanje za čezmejne napade. Cilj teh naj bi razvleči položaje ruske vojske, ji povzročiti čim večje izgube in destabilizirati Rusijo kot tako, je za francosko tiskovno agencijo AFP pod pogojem anonimnosti povedal ukrajinski varnostni uradnik.

Priporočamo