Reed Hastings je že julija objavil sporočilo na družbenem omrežju X, v katerem je razkril, da je podaril sedem milijonov dolarjev republikanskemu odboru, ki nasprotuje kandidaturi Donalda Trumpa.

Javna podpora Kamali Harris pa je hitro naletela na sovražnost Trumpovih podpornikov, ki so pozvali k bojkotu naročniške storitve.

Številni uporabniki spleta so tudi lažno namigovali, da je Netflix sam doniral milijone kar neposredno Harrisovi. Drugi so na družbenih omrežjih objavili slike, na katerih je razvidno, da so zaprli svoje uporabniške račune, poleg tega pa objavili še ključnik #CancelNetflix.

25 November 2019, South Korea, Busan: Netflix CEO Reed Hastings, speaks during the 2019 Culture Innovation Summit at the BEXCO convention center, as part of the ASEAN-Republic of Korea Commemorative Summit. Photo: -/YNA/dpa

Foto: DPA

Hastings je dolgoletni donator demokratom in je že pred časom javno pozval Joeja Bidna, naj se umakne iz volilne tekme.

Do povečanega števila odpovedi te storitve naj bi prišlo tudi zaradi odločitve podjetja, da postopoma ukine osnovni paket, najcenejšo različico Netflixa brez oglasov, piše Telegraph.

Priporočamo