Slavni hollywoodski igralec Richard Gere praznuje 75. rojstni dan.

Dolga leta je slovel kot magnet za ženske, zdaj pa se je ustalil s 33 let mlajšo Alejandro Silva. Skupaj sta od leta 2014, štiri leta pozneje sta se poročila.

Slavni Američan ima burno ljubezensko preteklost, ki je nikoli ni skrival. Pred dobrimi tremi desetletji je zapeljal eno najlepših manekenk, Cindy Crawford. Poročena sta bila od leta 1991 do 1995, Cindy pa je nekoč priznala, da je 15 let razlike v starosti povzročalo težave v zvezi. Ko sta se spoznala, je bila stara  22, on pa 37 let.

Actor Richard Gere and his wife, supermodel Cindy Crawford, arrive at the 13th annual Council of Fashion Designers of America Awards gala on February 7, 1994, at Lincoln Center in New York. (AP Photo/Jim Cooper)

Richard Gere tedanja soproga Cindy Crawford leta 1994. Foto: AP

»Mislim, da je na to, kar se je zgodilo z Richardom, zelo vplivalo dejstvo, da sem imela takrat le 22 let. Bila sem mlada ženska in še ugotavljala, kdo sem in kaj želim biti, on pa je bil takrat star že 37. Vedel je, da še vedno rastem in dozorevam. Tega nisem želela slišati, ker pri 22 letih misliš, da si že izoblikovana oseba, potem pa ugotoviš, deset let pozneje, da je imel popolnoma prav,« se je nekoč izpovedala lepotica.

Na koncu sta se zaradi nepremostljivih razlik ločila. 

* ROBERTS RECEIVES TOP ACTING AWARDJULIA ROBERTS has been honoured with a Lifetime Achievement award at a film festival in Spain.The Erin Brockovich star was the guest of honour at the San Sebastian International Film Festival, where her Eat Pray Love co-star Javier Barden presented her with the Donostia Award on Monday evening (20Sep10).The 42-year-old Oscar winner told the audience she was overwhelmed to receive the prize.She said, "What a fortunate woman I've been in my life for a variety of reasons. If we were having dinner, I'd tell you all of them. But now, I'll just say thank you from the bottom of my heart. And thank you to San Sebastian, which is the most enthusiastic town."Previous recipients of the prestigious award include Sir Ian McKellen, Robert De Niro, Meryl Streep and Roberts' Pretty Woman co-star Richard Gere. (CL/HR/KL)Actress Julia Roberts receives the 'Donostia' award 58th San Sebastian International Film Festival - Donostia Award Presentation - held at The Kursaal PalaceSan Sebastian, Spain - 20.09.10***Not Available for Publication in Spain, Available For The Rest Of The World***Mandatory Credit: Sean Thorton/WENN.COM

Eno največjih uspešnic je posnel z Julio Roberts, vendar s čednim dekletom vsaj uradno ni bil nikoli v zvezi. Foto: Sean Thorton/WENN.COM

Po tem je bil Gere v več zvezah, mediji pa so se najbolj posvetili tisti s slavno igralko in pisateljico Padmo Lakshmi. Igralec je bil od nje starejši 22 let, njuno razmerje pa je trajalo le šest mesecev.

Nato se je leta 2002 poročil z manekenko in igralko Carey Lowell, ki je igrala v filmih o Jamesu Bondu, pa tudi v seriji Zakon in red. V zvezi sta bila sedem let, poročena 11 let in imela sina Homerja. Na koncu sta se vendarle ločila, razlog pa so bile spet nepremostljive razlike. Gere naj bi želel živeti mirno življenje, se posvetiti družini in se umakniti od pozornosti medijev, Lowell pa naj bi si želela družabnega življenja.

Za njo je očitno našel srečo s špansko aktivistko Alejandro Silva, ki je hči njegovega prijatelja.

Miami Film Festival at Olympia Theater - Opening NightFeaturing: Richard Gere, Alejandra SilvaWhere: Miami, Florida, United StatesWhen: 03 Mar 2017Credit: Johnny Louis/WENN.com

Richard Gere in Alejandra Silva. Foto: Johnny Louis/WENN.com

Spoznal jo je, ko je bila še deklica, njen oče pa je poslovnež in nekdanji podpredsednik nogometnega kluba Real Madrid. Zbližala sta se leta 2014 v luksuznem hotelu v Italiji, ki ga je vodila Silva, med njima pa se je takoj zaiskrilo: tako zelo, da je zaradi ljubezni prestopila v budizem in se preselila v New York.

Leta 2019 sta dobila prvega sina, leto pozneje pa še drugega. Alejandra Silva ima sina Alberta iz prejšnjega zakona.

Z manjšo zamudo: Vse najboljše!

Priporočamo