Romantično je bilo spremljati, kako sta si zvezdnika srednjih let (Lopez je stara 55, Affleck pa 52) ponovno obljubila zvestobo celih 18 let po razpadu prve zveze. Malo manj romantično je bilo zadnje mesece brati o namigih, da Ben Affleck ni brez razloga venomer namrščen in odsoten. 

Ob drugem poskusu zaživeti skupaj so Bennifer (ena prvih takšnih skovank za slavne pare) primerjali z Elisabeth Taylor in Richardom Burtonom, njuno odmevno ločitvijo ter ponovno poroko. Prvič sta se poročila leta 1964, ločila leta 1974, se ponovno poročila leta 1975 in spet ločila manj kot leto kasneje.

Prva zveza Lopez in Afflecka je trajala od leta 2002 do 2004, oba sta bila tedaj na vrhuncu slave: on je pisal scenarije za dobre filme in igral v nekaj zelo slabih, ona je bila multipraktik, sestavljanka pevke, plesalke in igralke.

Leta 2003 sta se skoraj poročila, a sta slovesnost le nekaj dni pred poroko zaradi »pretirane medijske pozornosti« odpovedala. Štiri mesece pozneje sta se uradno razšla, a tega, da je vzajemna naklonjenost ostala, nista skrivala.

FILE - Ben Affleck, left, and Jennifer Lopez appear at the premiere of their film "Gigli," in Los Angeles on July 27, 2003. (AP Photo/Rene Macura, File)

Bennifer med prvo zvezo leta 2003. Foto: AP

Ko sta se leta 2021 spet zbližala, je bila to drugačna zveza: zveza dveh ljudi, ki sta se vmes postarala in dozorela in ki sta si dala drugo priložnost. Ko so novinarji Wall Street Journala Afflecka spraševali o podrobnostih drugega poskusa, jim je odgovoril: »Ena težjih lekcij, ki sem se jih naučil, je, da ni pametno vsega deliti s svetom. V življenju imam veliko srečo, da sem lahko izkoristil drugo priložnost. Zavedam se, da nekateri ne dobijo niti prve.«

Lopez je bila za revijo People bolj zgovorna: »Zdaj, ko sva starejša, pametnejša in izkušenejša, je življenje drugačno. Imava otroke in tega se morava zelo zavedati. V zelo lepem obdobju sva in to morava varovati.«

Leta 2022 sta se vendarle poročila v Las Vegasu, medene tedne pa preživela v Parizu.

FILE PHOTO: Jennifer Lopez and Ben Affleck attend the world premiere of "The Flash", in Hollywood, Los Angeles, California, U.S., June 12, 2023. REUTERS/Mike Blake/File Photo

Zvezdnika na premieri filma The Flash junija lani. Foto: Reuters

A se je kmalu začelo: v tabloidih so se pojavile fotografije, na katerih ne nosita poročnih prstanov, Lopez je nenadoma odpovedala turnejo po ZDA, ker da mora več časa preživeti z otroki in družino, videti sta bila – predvsem on – jezna in zdolgočasena.

60 milijonov evrov vreden skupni dom sta se odločila prodati, nato pa so ju ujeli še, ko sta vsak zase iskala novega.

Zadnje, simbolično dejanje drugega dela romantičnega šova je spisala Lopez: s tem, ko je v ločitvenih dokumentih, čeprav jih je vložila te dni, kot datum ločitve navedla 26. april – prav na drugo obletnico poroke.

Priporočamo