Iwamasa je krivdo za svojo vlogo pri smrti igralca že priznal, tudi zato, ker, čeprav je bil Perryjev osebni pomočnik, ni imel ustrezne izobrazbe za injeciranje mamil, jih je pa Perryju redno vbrizgaval.

Perryja so našli mrtvega v njegovem jacuzziju 28. oktobra 2023. Decembra lani je obdukcija pokazala, da so vzrok smrti 54-letnika posledice »akutnih učinkov ketamina.«

Iwamasa je eden od petih ljudi, ki so jih aretirali in obtožili kaznivih dejanj, povezanih z mamili in Perryjevo smrtjo. Usodnega dne je Iwamasa Perryju vbrizgal že tri odmerke. Ko se je vrnil na njegov dom še z enim, ga je našel mrtvega.

V obtožnici zoper peterico vpletenih piše, da so Perryjevo odvisnost izrabljali za lastno finančno korist, čeprav so vedeli, da škodujejo njegovemu zdravju. »Obtožence je bolj kot skrb za njegovo dobro počutje zanimal zaslužek,« je zapisal državni tožilec Martin Estrada.

Med aretiranimi so še Jasveen Sangha, znana kot Kraljica ketamina, zdravnika  Salvador Plasencia in Mark Chavez ter zvezdnikov znanec Erik Fleming.

Chavez in Fleming sta priznala krivdo v točki obtožnice, ki jima očita razpečevanje ketamina. Sangha in Plasencia pa se o krivdi še nista izrekla.

Priporočamo