Srbski predsednik vlade Aleksander Vučić je včeraj v oddaji na srbski televiziji Pink komentiral zadrževanje Severine na srbski meji. Hrvaško pevko zaustavili na mejnem prehodu, ko je želela na nastop v Beograd, kjer so jo zaslišali več ur in pregledali njen avtomobil. Po zaslišanju so ji odobrili vstop v državo, a se je pevka odločila za vrnitev na Hrvaško.

»Presenetil vas bom s tem, kar bom povedal. Zjutraj sem poklical Dačića, ga zbudil, da preverim, kaj se dogaja s Severino. Rekel mi je, da je niso odpeljali v pripor, ampak so jo na meji zadržali za dve uri,« je dejal in dodal, da si o Severini misli vse najslabše, vendar se mu vseeno to dejanje zdi neumno in nepotrebno. »Severina cele dneve govori neumnosti, koga briga. Naj govori, kar hoče,« je še dodal. 

Srbski notranji minister Ivica Dačić je včeraj pojasnil, da je policija v primeru Severine izvedla redni postopek, tako kot pri vseh drugih, za katere srbski državni organi ocenijo, da so dajali sporne izjave v medijih.

»Srbija ni Vučić, Srbija smo mi«

Pevka se je po zaslišanju na meji odločila, da ne gre na nastop v Beograd in se vrne na Hrvaško. Na svojem instagram profilu je zapisala, da ne želi, da bi se še komu zgodilo to, kar se je zgodilo njej. »Zaradi svobode misli in govora, zaradi nas, naših otrok, zaradi ljubezni, ki dnevno potuje čez naše meje ... Tukaj smo drug za drugega,« je zapisala. Dodala je, da se ne bo vrnila v Srbijo, dokler bo na čelu države tak diktator. »Ko so me začeli spraševati, kaj si mislim o posiljenih ženskah in o Srbih, izgnanih iz Hrvaške, sem dejala, da je vsaka žrtev težka, a da prekinjam to predstavo in ne bom več odgovarjala na njihova vprašanja,« je zapisala pevka. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)

Spregovorila tudi Severinina odvetnica 

O incidentu na meji je spregovorila tudi Severinina odvetnica Jasminka Biloš: »V Srbiji se Severina ne počuti več dobro, zato se tja ne bo vrnila,« in dodala, da so zadevo predali na hrvaško zunanje ministrstvo in pričakujejo njihov odziv.

Priporočamo