Norija zaradi vstopnic se je začela veliko prej, preden so jih začeli prodajati ob 9. uri po britanskem času (oziroma 8. za dva nastopa v Dublinu). V čakalni vrsti se je v nekaj minutah nabralo več kot 500.000 ljudi. Tehničnih težav jim ni uspelo odpraviti skoraj štiri ure. Tiskovna predstavnica podjetja Ticketmaster je sicer zanikala, da se je spletna stran zrušila, čeprav so oboževalci objavljali posnetke zaslonov s sporočili o napakah.

Oboževalci, ki so poskušali dobiti vstopnice za pet koncertov na londonskem Wembleyu, so obupani priznali, da je to misija nemogoče.

Medtem so na X oboževalce opozorili, da je skupina dovolila Ticketmasterju prodajo vstopnic po višjih cenah prek takoimenovanega dinamičnega oblikovanja cen. To je pomenilo, da se je cena vstopnic za stojišča zaradi velikega povpraševanja v nekaj urah dvignila s 180 evrov na več kot 400. Nekdo je to potezo označil kot popolno sramoto.

Pri Ticketmasterju so v odgovor delili povezavo do svoje spletne strani, kjer piše, da je lahko cena fiksna ali tržna.

Predstavniki skupine Oasis pa so opozorili, da z vstopnicami, kupljenimi pri spletnih preprodajalcih, ne bodo veljavne. Cene so šle tam še bolj v nebo, dosegle so tudi 7.000 evrov.

 

Priporočamo