V kraju Bilozerka v regiji Herson sta bili v ruskem obstreljevanju ubiti dve osebi, je na Telegramu zapisal guverner regije Oleksandr Prokudin. Dodal je, da je bilo v napadih ranjenih še najmanj pet ljudi, med njimi tudi reševalec, ki ga je kmalu po prihodu na območje napada zadel brezpilotni letalnik. V obstreljevanju je bilo poškodovanih tudi okoli 60 hiš.

V ruskem raketnem napadu na otroško igrišče v mestu Mikolajiv pa so bile ubite najmanj tri osebe, med njimi tudi otrok, še pet je ranjenih, je sporočil ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. »To uničevanje življenj se mora končati. Potrebujemo nove rešitve za podporo naše obrambe. Rusija mora začutiti moč sveta,« je dodal.

Tarča ruskih napadov je bil tudi kraj Čuhujiv v regiji Harkov, kjer je bilo ranjenih najmanj devet ljudi, med njimi tudi 14-letni deček. Poškodovanih je bilo več stavb in avtomobilov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Intenzivni spopadi se medtem nadaljujejo v regiji Doneck, v kateri so ukrajinske sile danes po lastnih navedbah sestrelile rusko bojno letalo Su-25, poroča portal ukrajinske tiskovne agencije Ukrinform.

Rusko obrambno ministrstvo pa je danes sporočilo, da je ruska vojska prevzela nadzor nad vasjo Jurivka v regiji Doneck, približno 30 kilometrov severno od istoimenske prestolnice regije na vzhodu Ukrajine.

Priporočamo