Dve osebi sta umrli, pod ruševinami pa so še vedno ujeti trije ljudje, ki so verjetno huje poškodovani. Vzrok nesreče za zdaj še ni znan. 

»Več ljudi je lahko samih zapustilo stavbo in zanje skrbijo reševalne službe in svetovalci,« je sporočila policija in pojasnila, da je bilo v času nesreče v stavbi 14 ljudi. Pet jih je uspelo hotel zapustiti brez poškodb, piše na spletni strani portala Deutsche Welle.

07 August 2024, Rhineland-Palatinate, Kroev: Rescue workers rescue a person from a partially collapsed hotel. According to the latest information, nine people may be under the rubble and there is contact with some of them, the police announced on Wednesday night. Photo: Harald Tittel/dpa

Policija je iz sosednjih hiš evakuirala okoli 30 ljudi. Foto: DPA

Na fotografijah s kraja nesreče je razvidno, da se je zrušil del večnadstropne stavbe. Po navedbah policije je reševalna akcija v teku, pri čemer opozarja na nevarnost, da bi se stavba lahko popolnoma porušila.

Zaradi nevarnosti, ki bi jo lahko povzročilo popolno porušenje stavbe, je policija iz sosednjih hiš evakuirala približno 30 ljudi.

Reševalna služba je sporočila, da so izpod ruševin uspeli rešiti štiri ljudi, med njimi dveletnega otroka in mamo. Delo reševalcev je pri iskanju ujetih v ruševinah oteženo, saj struktura zrušene stavbe spominja na hišo iz kart, je dejal tiskovni predstavnik tamkajšnje službe za nujne primere Jörg Teusch. Zrušilo se je celotno nadstropje.

Priporočamo