Iz libanonskega šiitskega gibanja Hezbolah so sporočili, da je bil ubit eden od njegovih borcev Mohammad Qassem al-Shaer, drugih podrobnosti pa niso navedli.

Izraelska vojska je sporočila, da je ubila Qassema al-Shaerja, ki naj bi deloval kot Hezbolahov poveljnik na območju Karuna. Vojska je sporočila tudi, da je napadla območja na jugu Libanona.

Kasneje je izraelski dron izstrelil več izstrelkov na večstanovanjsko stavbo v mestu Nabatija na jugu Libanona. Po podatkih libanonskega ministrstva za zdravje naj bi bilo ranjenih najmanj 12 ljudi, enega so odpeljali na zdravljenje v bolnišnico.

Hezbolah je v povračilnem napadu izstrelil več deset raket na vojaški bazi na severu Izraela. »Hezbolahovi borci so danes z več deset raketami tipa katjuša napadli sovražnikov artilerijski bunker, ki pripada bataljonu 411 v Neve Zivu, in nadzorni center, ki ga zaseda brigada Golani v oporišču na gori Nerija,« sporočilo Hezbolaha navaja španska tiskovna agencija Efe.

Od začetka vojne med Izraelom in palestinskim islamističnim gibanjem Hamas oktobra lani se na obmejnem območju med Izraelom in Libanonom skoraj dnevno vrstijo spopadi med izraelsko vojsko in proiranskim gibanjem Hezbolah, ki trdi, da deluje v solidarnosti s Hamasom.

Po podatkih francoske tiskovne agencije AFP je v spopadih umrlo že okoli 615 Libanoncev, od katerih je bilo 138 civilistov. Izraelske oblasti so sporočile, da je umrlo najmanj 24 vojakov in 26 civilistov.

Priporočamo