Kdaj in kje je nastal posnetek, sicer ni jasno. Je pa neodzivnost kopalcev in jadralcev z bližnje barke razburila Dubrovčana Nikšo Smojverja, lastnika podjetja za izposojo plovil.

»S tem poslom se ukvarjam že dolgo in vem, kako je, ko potrebuješ pomoč na morju, zato me takšne stvari zabolijo. Poslali so mi ta posnetek in kar ne morem priti k sebi,« je ogorčen zapisal na svojem profilu facebook.

»Vse, ki ste bili zraven, videli, kaj se dogaja, in, kar je najslabše, samo snemali, naj bo sram! Nihče ni priskočil na pomoč, privezal njegove ladje k svoji, da se ne bi potopila, preprosto zamašil luknje v čolnu, da bi vsaj začasno ustavil vdor vode, ali kako drugače pomagal. Medtem ko se je čoln potapljal, bi lahko naredili sto stvari, namesto da ste snemali in se smejali. Lahko bi poskrbeli vsaj za njegove goste. NEVERJETNO. In vi se ukvarjate s turizmom ...«

Na morju je treba vsakomur pomagati, tudi če je največji sovražnik. To piše tudi v zakonu, zato bi bilo treba te ljudi sodno preganjati, je še zapisal Smojver.

Njegov čustveni zapis je sprožil val ogorčenja zaradi ravnanja turistov: »Zdaj je jasno, v kaj smo se spremenili kot družba in kot posamezniki. Ne morem verjeti, da niso pokazali niti malo sočutja ali se ponudili, da bi pomagali. Sebičnost je neskončna.«

Priporočamo