Ukrajinska vojska je kot cilj svojega napada navedla povzročitev logističnih težav za ruske sile. "V skladišču so hranili strelivo za raketne in artilerijske sisteme, vključno s tistim, ki so ga dobavili iz Severne Koreje, ter drsne bombe. Velik del streliva se je nahajal na prostem," je v izjavi sporočil generalštab ukrajinske vojske.

Ukrajina je skupaj z zaveznicami že večkrat obtožile Severno Korejo, da dobavlja orožje Rusiji za vojno v Ukrajini.

Na družabnih omrežjih so zaokrožili posnetki eksplozij, vendar njihova verodostojnost še ni potrjena.

Ruski državni mediji so poročali le, da so lokalne oblasti v okrožju Karačevski v povezavi z eksplozijami razglasile izredne razmere.

Je pa ruska vojska javila, da je ponoči sestrelila 47 ukrajinskih dronov, od tega skoraj polovico nad regijo Brjansk, 13 nad Azovskim morjem in ostale nad drugimi obmejnimi ruskimi regijami.

Kijev je v zadnjih mesecih okrepil napade na ruski energetski sektor, s katerim Moskva sofinancira vojno v Ukrajini.

Potem ko so ukrajinske sile v ponedeljek zadele naftni terminal v zasedenem mestu Feodozija na Krimu, tamkajšnje oblasti danes poročajo, da jim požarov, ki so izbruhnili po napadu, še ni uspelo pogasiti. Več sto okoliških prebivalcev so zato morali evakuirati.

O novem obstreljevanju ruske strani poroča tudi Kijev. Ukrajinska vojska je sporočila, da je sestrelila 21 od 22 ruskih brezpilotnikov. Hkrati je potrdila, da so ruske sile v raketnem napadu poškodovale industrijsko poslopje v regiji Poltava.

Priporočamo