Trump je v pogovoru s podporniki v mestecu Flint v Michiganu še razložil, da je biti predsednik nevarna služba. »Najbrž se vam zdi nevarno voziti dirkalnike? Verjetno si mislite, da je rodeo grozljiv, kajne? Ne, delo predsednika je res nevarno delo,« je vlekel primerjave.

Trump v incidentu v svojem golf klubu na Floridi ni bil ranjen, agenti FBI pa so potrdili, da 58-letni osumljenec Ryan Routh ni streljal. »Povedati moram, da je tajna služba res opravila izjemno delo. Eden od agentov je hodil nekaj lukenj pred mano in  pravočasno zagledal puško AK-47,« je agente pohvalil Trump.

A vehicle of the U.S. Secret Service is parked as law enforcement officers guard the surroundings of Mar-A-Lago, where the residence of Republican presidential nominee and former U.S. President Donald Trump is, after an apparent assassination attempt on him at his Florida golf course, in Palm Beach, Florida, U.S. September 16, 2024. REUTERS/Giorgio Viera

Agenti tajne službe na Trumpovem posestvu v Mar-a-Lagu po incident. Foto: Reuters

Agent je streljal na napadalca

Tajni agent je, ko je opazil napadalca, nanj streljal, ta pa je nato odvrgel puško in pobegnil v črnem terencu. Prijeli so ga slabo uro pozneje.

Med begom ga je, tako Trump, namreč opazila neka ženska, ker je tekel do svojega avtomobila, kar se ji je zazdelo sumljivo, zato mu je sledila in fotografirala njegovo registrsko tablico.

»Hočete slišati za čudež? Tip je torej zbežal v sosednjo ulico, kjer je imel parkiran avto, pri tem pa je padel v oči neki ženski, ker se ji je zdel sumljiv, problematičen. In je posnela njegove registrske tablice. Resno, kdo bi naredil kaj takega?«

Poudaril je, da je bil odziv neznanke res neverjeten. »Ženske so pametnejše od moških,« je povzel in zaključil, da bi jo rad spoznal.

Priporočamo