Demokratsko kandidatko za predsednico ZDA Kamalo Harris sta podprla tudi nekdanji republikanski podpredsednik ZDA Dick Cheney in njegova hčerka, nekdanja republikanska kongresnica Liz Cheney, o čemer smo že poročali. Cheney, ki je veljal za jastreba in se je aktivno zavzemal za vojno v Iraku, je v petek dejal, da bo na novembrskih predsedniških volitvah volil Kamalo Harris. Ob tem je opozoril na grožnjo, ki jo po njegovem mnenju predstavlja Trump.

Harrisova se je med kampanjo v Pittsburghu v soboto odzvala: »Počaščena sem zaradi njune podpore, saj sta kot spoštovana voditelja dala pomembno sporočilo, da je pomembno državo postaviti nad stranko. Ljudem je dovolj delitev in njuno dejanje je zelo pogumno.« 

Lopovski režim

Donald Trump pa je bil, razumljivo, veliko bolj oster. V soboto je nastopil na predvolilnem shodu v zvezni državi Wisconsin. V svojem slogu izrekel vrsto žaljivk, pretiravanj in neresnic, pri čemer je slikal apokaliptično Ameriko, ki naj bi jo vodila levičarska diktatura oziroma »lopovski režim«, kot ga je poimenoval.

Konec tedna sta kampanji obeh predsedniških kandidatov objavili, koliko denarja so zbrali v avgustu. Harrisova je zbrala 361 milijonov dolarjev, Trump pa 130 milijonov.

Odkar je 21. julija prevzela štafeto predsedniške kandidature od predsednika ZDA Joeja Bidna, je Harrisova za kampanjo zbrala 540 milijonov dolarjev, poroča televizija ABC, na kateri se bosta Harrisova in Trump v torek pomerila na prvem in verjetno edinem televizijskem soočenju pred volitvami 5. novembra.

Priporočamo