Reševalci se še vedno prebijajo skozi ruševine in poplavljene objekte, zato se oblasti bojijo, da bo smrtnih žrtev še več. Kot poroča BBC, so oblasti doslej potrdile 16 smrtnih žrtev. Zaradi obsežnih padavin, pa oblasti opozarjajo, da bi lahko v naslednjih dneh še poplavljalo, zato so prebivalce pozvale, naj se še ne vračajo na prizadeta območja. Na severu Floride so se na ulicah pojavili tudi aligatorji, ki iščejo hrano. Prebivalec North Fort Myersa se je z aligatorjem soočil celo pred svojim domom. 

 

 

Odkrijejo pa jih tudi v poplavljenih objektih.

 

 

Sam orkan je povzročil visoke valove plime, ki so poplavili obalna območja na zahodu Floride, močan veter je prevračal avtomobile, rušil električne daljnovode, ruval drevesa in uničeval lesene hiše. Orkan je prinesel s seboj tudi močan dež, ki je poplavil ulice mest.

Gmotna škoda za zavarovalnice naj bi znašala nekje med 50 do 60 milijard dolarjev, so izračunali analitiki finančnega podjetja RBC Capital, kar Milton postavlja ob bok orkanu Ian, ki je Florido prizadel leta 2022.

Milton je Florido prizadel le dva tedna po divjanju orkana Helene, ki je v šestih zveznih državah ZDA zahteval najmanj 237 življenj - skoraj izključno zaradi poplav.

Preberite tudi V živo na kamerah: vihar stoletja dosegel obalo Floride

Priporočamo