Lejla Zalihić je junaška mama in simbol upanja v naravni katastrofi, ki je prizadela Bosno in Hercegovino. V Buturović Polju južno od Sarajeva, enem od krajev, ki so ga poplave najhuje prizadele, je s tretjega nadstropja svoje hiše skočila v deroči hudournik, da bi rešila svojega otroka. Podivjana reka ju je nosila kar tri kilometre, a sta obe kot po čudežu preživeli.

Našli so ju na obali Jablaniškega jezera in ju prepeljali na varno. Mater se je med junaškim podvigom tako hudo poškodovala, da so jo morali odpeljati v bolnišnico. Še vedno pa iščejo njeno taščo, ki je izginila po tem, ko je voda zalila družinsko hišo: ta je popolnoma uničena, pišejo lokalni mediji.

»Obiskali smo sosedo Lejlo Zalihić ... Zgodba, travma in grozljivka za vse življenje. Mi, njeni sodržavljani, sosedje in gospodarstveniki moramo biti z njimi danes, jutri in vsak dan, dokler vsega tega ne spravimo v najboljše možno stanje!« je ob objavi fotografije matere na omrežju Facebook zapisal lokalni poslovnež Arman Kurtić.

Priporočamo