To bi morali biti najsrečnejši dnevi v njegovem življenju. Mohamed Abu al Komsan se je štiri dni po rojstvu sina Asirja in hčerke Ajsel odpravil na lokalno upravno enoto, da bi prijavil njuno rojstvo in za dvojčka uredil rojstna lista. Očetovsko opravilo je zmotil telefonski klic sosedov, ki so mu sporočili, da so izraelske sile bombardirale njegov dom. Novopečenemu očetu se je v hipu sesul svet. Medtem ko je urejal rojstna lista svojih otrok, je ostal brez žene, novorojenčkov in njune babice.

»Ne vem, kaj se je zgodilo. Pravijo mi, da je bomba zadela hišo. Sploh nisem imel časa, da bi ju proslavil rojstvo dvojčkov,« je povedal obupani al Komsan. Družina je sledila navodilom izraelske vojske in se v začetku njihovih operacij preselila s severa v osrednji del Gaze. Hamasovo ministrstvo za zdravje v Gazi medtem pravi, da je od začetka vojne na podoben način umrlo že 115 novorojenčkov.

V Izraelu vztrajajo, da se trudijo preprečiti civilne žrtve, a hkrati opozarjajo, da se Hamas načrtno skriva na gosto poseljenih območjih in v zgradbah, ki so namenjene civilistom.

Priporočamo