Po navedbah ukrajinske vojske se ruske enote pripravljajo na skorajšnji napad v smeri mesta Zaporožje. Ruske sile naj bi skušale prekiniti oskrbovalne linije na vzhodnih obrambnih območjih okoli Donbasa.

Ruska zračna obramba je po trditvah ukrajinske vojske pomotoma sestrelila svoje bojno letalo, ki naj bi po navedbah Kijeva bombardiralo ukrajinske enote v Donecku, nato pa so ga zadele ruske rakete.

Letalo naj bi letelo nad ozemljem pod ukrajinskim nadzorom v regiji Doneck na vzhodu Ukrajine. Tam je bombardiralo ukrajinske položaje, ko so ga zadele ruske rakete, danes poroča ukrajinski spletni portal Ukrainska pravda, ki se pri tem sklicuje na vodstvo zračnih sil v Kijevu.

V zvezi z incidentom so objavili tudi videoposnetek sestreljenega ruskega bojnega letala Su-25, vendar pa so dodali, da ni jasno, ali posnetek dejansko prikazuje letalo, ki naj bi ga sestrelile ruske enote.

Glede na seznam, na katerem ukrajinska vojska objavlja domnevne izgube ruskih enot, je Rusija od začetka vojne pred več kot dvema letoma in pol izgubila 368 letal. Številk ni mogoče neodvisno preveriti.

Priporočamo