»Sovražnik je s topniškim izstrelkom zadel stavbo v bližini bencinske črpalke,« so lokalne oblasti v mestu Pokrovsk davi sporočile na omrežju Telegramu, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Nekaj ur kasneje je sledil še en napad, v katerem je bila ubita najmanj ena oseba.

Ruska vojska, ki na vzhodu Ukrajine postopoma napreduje in je v zadnjih tednih zavzela več vasi, se je mestu Pokrovsk po navedbah vojaških opazovalcev približala na manj kot deset kilometrov. Oblasti v Pokrovsku so v zadnjih dneh poročale o več ruskih napadih, ki so poškodovali dva mostova v mestu, ter o težavah pri oskrbi z vodo in električno energijo.

Firefighters tackle a blaze after a Russian aerial bomb struck a multi-story residential building in Kharkiv, Ukraine, Sunday Sept. 15, 2024. (AP Photo/Andrii Marienko)

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v petek priznal, da je situacija na vzhodu države »zelo težka«, danes pa je na omrežju X sporočil, da je ruska vojska samo ta teden nad Ukrajino skupno izstrelila približno 30 različnih raket, več kot 800 vodenih zračnih bomb in skoraj 300 brezpilotnih letalnikov.  Foto: AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v petek priznal, da je situacija na vzhodu države »zelo težka«, danes pa je na omrežju X sporočil, da je ruska vojska samo ta teden nad Ukrajino skupno izstrelila približno 30 različnih raket, več kot 800 vodenih zračnih bomb in skoraj 300 brezpilotnih letalnikov. »Ukrajina potrebuje močno podporo naših partnerjev. Vse, kar bo Rusijo prisililo, da konča to vojno,« je še zapisal.

An elderly woman is assisted after a Russian aerial bomb struck a multi-story residential building in Kharkiv, Ukraine, Sunday Sept. 15, 2024. (AP Photo/Andrii Marienko)

Ruska vojska, ki na vzhodu Ukrajine postopoma napreduje in je v zadnjih tednih zavzela več vasi. Foto: AP

O ruskem zdračnem napadu so kasneje poročali tudi iz Harkova na severovzhodu Ukrajine, kjer je bilo ranjenih najmanj 30 ljudi. Harkovski župan Igor Terehov je dejal, da je ruska vojska zadela stanovanjsko stolpnico, v kateri je nato izbruhnil požar, po njegovih besedah so med ranjenimi tudi otroci.

Priporočamo