V ukrajinski prestolnici je opozorilo pred nevarnostjo napada iz zraka trajalo več kot pet ur, pristojni pa so sporočili, da so nad in v okolici Kijeva sestrelili okoli 15 dronov. Skupno je zračna obramba ponoči nad več ukrajinskimi regijami sestrelila 78 ruskih dronov, piše ukrajinska tiskovna agencija Ukrinform.

 

V Harkovu po napadu z vodeno raketo medtem še poteka iskanje za preživelimi stanovalci bloka. Na napad se je že odzval ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, ki je ob tem zaveznice znova pozval k dobavi pomoči, da bi lahko Ukrajina ustavila tovrstne napade.

Harkov, ki se nahaja nedaleč od meje z Rusijo, je od začetka vojne redno tarča obstreljevanja. Mesto je pred rusko invazijo štelo okoli 1,4 milijona prebivalcev.

Tarče napadov so bile tudi ruske regije Belgorod, Kursk, Voronež in Brjansk, nad katerimi je zračna obramba skupno sestrelila 113 ukrajinskih dronov, je danes na Telegramu zapisalo obrambno ministrstvo v Moskvi.

V Belgorodu, ki ga redno napada ukrajinska vojska, je bilo v sredinem obstreljevanju poleg treh ubitih ranjenih še najmanj 27 ljudi.

Priporočamo